Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği’nde görevli polis memuru İsmail Utku, "Tutkum 3" isimli sergisini açtı.

Bodrum Belediyesi Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılan sergide Utku’nun 35 eseri sanatseverlerle buluştu. Serginin açılışına Trafik Büro Amiri Komiser Fevzi Söztutar, İsmail Utku’nun yakınları ve sanatseverler katıldı. 19 yıldır resimle uğraşan Utku, yağlı boya ile yaptığı eserleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

"Tutkum 3" adlı serginin 14’üncü kişisel sergisi olduğunu söyleyen İsmail Utku "resimlerimde hayvan figürleri, doğa figürleri var. İnsan yaşamıyla ilgili bir nevi tarihe ışık tutacak şekilde çalışmalar var. Eski mesleklere, zanaatlara ait resimler var. Yani insanın heyecan duyabileceği resimler mevcut" ifadelerini kullandı.

19 yıldır sürekli resim yaptığını söyleyen Utku gazetecilerin "resim yapmaya zaman bulabiliyor musunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Resim yapmayı seversen zaman bulabiliyorsun çünkü insan sevdiği şeylere zaman ayırabilir, fırsatlar yaratabilir. Ben resmi büyük bir tutkuyla sevdiğim için her zaman, resim yapmaya zaman vardır. Şu anda burada 35 eserim var. Bugüne kadar da 400’ün üzerinde resim yaptım. Bu sergimde son bir yılda yaptığım resimlerde var, önceki yıllarda yaptığım resimler de var" şeklinde konuştu.

2007 yılından bu yana birçok kişisel sergi açan polis memuru İsmail Utku’nun "Tutkum 3" isimli sergisi 14 Haziran Salı Günü’ne kadar Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi, diğer adıyla Trafo’da sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Editör: TE Bilişim