İstanbul’da yaşanan hain saldırı ve Diyarbakır’da bir askerimizin kahpece şehit edilmesi Yozgatlı vatandaşları derinden yaraladı.
Belediye tarafından düzenlenen ramazan etkinliklerini takip etmek için meydanı dolduran yüzlerce vatandaş, Belediye Sürmeli Topluluğu’nun hazırlamış olduğu türküleri dinlerken, kara haber Cumhuriyet Alanı’na tez ulaştı. Vatandaşlara Türkiye’nin farklı yörelerinden otantik türküler sunan Sürmeli Topluluğu, şehit ve İstanbul’da yaşanan patlama haberinin duyulmasıyla birlikte programını anında noktaladı. 
Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın da takip ettiği konser programında, Başkan Arslan’da programın kesilmesi talimatını vererek, programı sonlandırdı.

Sürmeli Topluluğu Şefi Ahmet Yanalak, ülkenin içinde bulunduğu hassas süreci gözeterek, hareketli olmayan türkülerden bir repertuar hazırladıklarını ancak İstanbul’da bir terör eylemi ve Diyarbakır’da bir Yozgatlı Uzman Çavuş’un şehadet haberi nedeniyle programı sonlandırdıklarını söyledi.
Daha sonra sahneye çıkan sunucu Sadeddin Arslan’da birlik ve beraberlik mesajı veren bir konuşma gerçekleştirdi. Alana toplanan yüzlerce Yozgatlı vatandaşta topluluğu alkışlayarak, alandan yaşanan terör saldırısı nedeniyle buruk ve üzgün ayrıldı.

Editör: TE Bilişim