Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği yıl sonu şenlikleri kapsamında Bahadın Şehit Ali Ali Akdoğan Ortaokulu öğrencileri tarafından sahnelenen “Bacımın Gelinliği” oyunu büyük beğeni topladı.
Araştırmacı- Yazar Durali Doğan’ın Kurtuluş Savaşı yıllarında yaşanan bir hayat hikayesinden yola çıkarak kaleme aldığı üç perdelik “Bacımın Gelinliği” oyunu İlyas Arslan Tiyatro Salonu’nda sahnelendi. 
Okul Öğretmeni Emre Kayhan’ın yönettiği "Bacımın Gelinliği" oyununun sahnelendiği geceye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Üney, Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Vural, Sorgun Eski Belediye Başkanı Yılmaz Kılıçarslan, Türk Eğitim Sen Yozgat Şube Başkanı Seyfi Bayrak, Türk Eğitim Sen Sorgun Temsilcisi Kemal Afşin Ekinci, oyunun yazarı Durali Doğan, idareci, öğretmen, öğrenciler ve halk katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açış konuşmasını okul müdürü Alper Kapan yaptı. Kapan, emeği geçen öğretmenlere ve görev alan öğrencilere, ayrıca geceye katılanlara teşekkür etti.
Gecede ”Bacımın Gelinliği” oyununun yanısıra, Ege yöresi halk oyunları da sergilendi.
Oyunu başarılı bir şekilde sahneleyen öğrenciler profesyonel oyunculara taş çıkartırcasına  oynadılar ve izleyenlerden bol bol alkış aldılar. Komik sahnelerin de olduğu oyunda zaman zaman duygulu dramatik anlar da yaşandı.
Gecenin sonunda bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı “Bu güzel tiyatroyu beşinci kez izledim. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde oynanan bu tiyatroyu her izlediğimde aynı duyguları yaşıyorum. Öğretmen ve öğrencileri ve yazarı Durali hocamı tebrik ediyorum.” dedi.
Oyunun yazarı Durali Doğan’da yaptığı konuşmada  “Bu oyunu otuz yıl önce yazdığını, o günden bugüne Türkiye genelinde defalarca oynandığını ve oynanmaya devam ettiğini” söyledi. Doğan “Öğrencilerimiz başarılı bir oyun sergilyerek, Kurtuluş Savaşı yıllarında atalarımızın verdiği mücadeleyi bizlere yaşattılar. Türk Milleti’nin savaşlarda ortaya koyduğu destansı ruhu anlatan ve Yozgat’ta yaşanmış bir hikayeden yola çıkarak yazdığım bir tiyatro eseri.    Başta okul müdürü Alper Kapan olmak üzere oyuna emeği geçen öğretmen ve öğrencileri kutluyorum” dedi.” dedi.
Gecenin sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, oyunun yazarı Durali Doğan geceyi hazırlayan öğrenci ve öğretmenleri tek tek tebrik ederek kutladılar.
Program gecenin anısına toplu fotoğraf çektirilmesiyle son buldu.

Editör: TE Bilişim