Yozgat’ta tiyatro sanatının temsilcilerinden olan Soner Tumgan’ın kuruculuğunu ve aynı zamanda genel sanat yönetmenliğini yaptığı Bozok Tiyatro Topluluğu yeni dönem kayıtlarını almaya başladı. 
Bozok Tiyatro Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Soner Tumgan, Bozok Üniversitesi kimliğine sahip öğrenci ve akademisyenlerden tiyatro merakı olanları tiyatro topluluğuna davet etti.
Yeni dönem kayıtlarında bir sınır bulunmadığını belirten Tumgan, üniversitenin kurulan ilk topluluğu olan Sanat Tiyatro Topluluğunun aradan geçen 9 yılda yüzlerce üyeye ulaştığı, tiyatrocu yetiştirdiğini söyledi. 
Her yıl mutlaka ilçelerde bulunan yüksek okullarda tiyatro gösterisi sergilediklerini belirten Tumgan; 
“Tiyatro Topluluğu olarak bu güne kadar Samsun, Antalya, Kayseri, İstanbul gibi yerlere turneler düzenledik. Her sene mutlaka oyunlarımızı Bozok Üniversitesi’nin ilçelerdeki yüksek okullarında da sergiliyoruz. Oradaki öğrencilerin sosyal alanlara daha fazla ihtiyacı var. Bu anlamda bir sosyal ihtiyacı da karşılamaya çalışıyoruz. Bunun yanı sıra her yıl şenliklerde yer alıyoruz. Bozok Üniversitesi’nin tanıtımı için bu faaliyetleri gerçekleştiriyor.
Bu güne kadar 12 oyun sergiledik. Bazı sezonlar birden fazla oyun oynadık. Geçen seneki ‘Haydi karına koş’ oyunu ile seyirci rekoru kırdık” dedi. 
Yeni kayıt döneminde topluluğun sadece üniversite öğrencilerine değil akademik kadroya da açık olduğunu söyleyen Tumgan, şöyle konuştu: 
“Ekibimiz Bozok Üniversitesi kimliğine sahip bütün öğrencilere açık. Kayıt sınırı yok, gelmek isteyen her öğrenciye belirli tiyatro eğitim çalışması yapıyoruz. Tiyatro sanatının sahne üzeri ve sahne gerisi ile eğitimler yapıyoruz.”
Tumgan, ayrıca bu güne kadar katıldıkları festivallerden edindikleri tecrübeye istinaden Bozok Ünivresitesi olarak da bir tiyatro festivaline ev sahipliği yapmak istediklerini sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilişim