Dernek binasında gerçekleşen etkinlikte Çanakkale Zaferi türküler ve şiirlerle kutlandı. İki dernek tarafından dernek binasında gerçekleşen etkinliğe Bozok Üniversitesi akademisyenlerinden Orhan Fatih Kuşdemir, Ümit Eker, Hacı Çoban ve dernek üyesi şair ve yazarların yanı sıra Sorgunlu şair, aşık ve ozanlar da katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan program daha sonra şehitler için okunan Kur’an-ı Kerim ile devam etti. Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından şehitler ve ebediyete intikal edenler için dualar edildi. Bozok Üniversitesi Edebiyat Bölümü Öğretim Üyesi Ümit Eker, Çanakkaleli olması münasebetiyle Çanakkale hakkında katılımcılara yönelik kısa bir konferans verdi.

Eker’in ardında ise yine dernek üyesi Emekli Öğretmen Araştırmacı-Yazar Mehmet Karaaslan, Çanakkale Savaşı’nda Yozgat’ın katkısı ve Yozgatlı şehitler ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi. Programda daha sonra dernek üyesi şairler şiirlerini seslendirirken, dernek bünyesinde ki müzik topluluğu Fatih Çakır ve Yusuf Yıkılmaz önderliğinde kahramanlık türküleri seslendirerek katılımcıları coşturdu. Program okunan kahramanlık türküleriyle son buldu.

Editör: TE Bilişim