Şefaatli ve Yozgat pazarlarında bu köyün temiz ve maharetli hanımlarının ürettiği tereyağı, çanak peyniri ve kazan yoğurdu, anında tüketildiği gibi, etindeki lezzet nedeniyle kurbanlık hayvanların bu köyden alınmasına özellikle itina gösteriliyor.

İbrahimhacılılar, 2003 yılında İbrahim Delibaş, Hasan Alibaz, Mehmet Yılmaz, Ayhan Yılmaz, Mustafa Avcı, Talip Karabulut ve Asım Karabulut’un önderliğinde Ankara’da kurdukları Şefaatli İbrahimhacılı Kültür ve Dayanışma Derneği ile birbirinden güzel sosyal faaliyetlere imza atıyorlar. Düğün, cenaze, mağdur ve mutlu insanlarına moral verecek etkinlikler ile eğitim, istihdam, spor ve sanat konularında ses getiren ataklar yapmaya hazırlanıyorlar.

İbrahimhacılılar, tüm geçmişlerinin ruhuna itafen Derneklerince organize edilen ve 27 Haziran Pazartesi günü Federasyon binasında kurdukları mükemmel bir gönül sofrasında bir araya geldiler. Pilav, çoban kavurma, revani, çorba, çeşit içecekler ve değişik ikramlarla süslü iftar programına siyaset, sanat, basın ve iş dünyasından bir çok renkli sima iştirak etti.

Programın açılış konuşmasını yapan çalışkan ve başarılı Dernek Başkanı Mevlüt Yılmaz; ben ve yönetim kurulum, köylülerimi bir araya getirmek, güzel hatıraları yad etmek ve ölümsüz geleneklerimizi her yerde yaşatmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız dedi. Gazeteci Yazar Rıfat Çakır’ın sunduğu gecede, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da destek verdiği Ailem-Der Derneğinin Başkanı Zeynep Göktaş, Üç Mim Kale’nin sahibi turizmci Dr. Yasemin Meydan Yeşilhisar, Şair-Yazar Huriye Erdugan, eski Savunma Sanayi Müsteşarı Murat Bayar ve Cumhuriyet Halk Partisinin çok sevilen emektar siyasetçilerinden hemşehrimiz Bilal Yılmaz’a ilgi yoğundu.

Köyü, köylüsü ve hemşehrileri için sürekli koşuşturan fedakar Başkan Mevlüt Yılmaz’ın Muttalip Alibaz, Mehmet Yılmaz, Mustafa Erbaş, Recep Karabulut, Azam Göle ve Aslan Alibaz’dan oluşan çok çalışkan ve İbrahimhacılı’ya sevdalı mükemmel bir Yönetim Kurulu var. Bu yıl içinde veya önümüzdeki yıl, köy meydanında dillere destan güzel bir şenlik yapma hazırlığındalar.

Battal Yolu, Kuyumcu Ağılı, Gavur Öreni, Paşaköy Yolları, Ağılın Önü, Saçlı Önü, Killik, Kuru Öz, Çatalderesi gibi birbirinden güzel mevkiileri; Kivili Pınar, Ötaaçedeki Saraç Öztürkün Pınarı, Celal Kânın Çeşme, Deli Halilin Kuyu, Yukarı Pınar, Avgun Suyu gibi lezzzeti dillere destan membalı pınarları; Celal Yılmaz, Osman Büyükkarabulut, Nutullah İbiş, Mustafa Şerefli, Hacı Osman Alibaz, Lomen Şerefli, Abdullah Kâa Ulutaş ve Çolak Hacı Yılmaz gibi sofraları açık, gönlü zengin cömert insanlarıyla bilinen İbrahimhacılı Köyünün adı, Ankara başta olmak üzere birçok yerde konuşuluyor ve her yerde güzel yönleriyle tanınıyor.

Dürüstlüğü, çalışkanlığı, koordine zekası ve her yerde sevilen artı özellikleriyle Uluslararası arenada yalnızca Yozgatımıza değil tüm Türkiyeye saygınlık kazandıran Nestle Holding’in, başarılı CEO’larından Arzu Alibaz’ın da köyü olan İbrahimhacılı, Şefaatli’nin en eski köylerinden.

Arzu Alibaz deyince, güzelliği, hanımefendiliği, nezaket ve zarafeti ile diplomatik camiada modern Türk kadınını temsil eden bu Yozgat değerimiz; iletişim becerisi, bilgisi, görgü ve donanımı ile tüm siyasi partilerin vitrinini süslemek istedikleri önemli bir şahsiyet.

Yıllardır birbirini görmeyen köylülerin duygusal buluşmalarına, tatlı hatıraların anlatıldığı keyifli muhabbetler ve özlemlerin buğulu gözlere yansıdığı hoş görüntülere sahne olan iftar programı, katılan herkesten büyük beğeni aldı. Bu köyün insan zenginliklerinden olan Gazi Üniversitesi Bilim Adamı Prof. Dr. Ramazan Karabulut, Efsane Sendika Başkanı İbrahim Delibaş ve MKE Bürokratlarından Mustafa Avcı’nın mazeretleri nedeniyle katılamadığı iftarda; İbrahimhacılılar¸gezi, şenlik, piknik ve arabaşı gibi yeni programlarda tekrar buluşmanın ümidi ve arzusuyla emeklerinden dolayı Başkan Mevlüt Yılmaz’a ve yönetimine teşekkür ederek ayrıldılar.

Haber : Tunay Enes Çakır - ANKARA

Editör: TE Bilişim