Belediye Başkanı Arslan göreve gelmesinin ardından dernek çatısı altında faaliyet gösteren Türk Sanat Müziği Korosu’nu belediye bünyesine katarak önemli bir destekte bulunmuştu.

Kendi imkanlarıyla faaliyet sürdüren koro mensupları da belediyenin sahip çıkmasıyla birlikte çalışmalarına başlayarak konser hazırlıklarını hızlandırdı. Sanat ve müziğe ilgi ve alakasıyla bilinen Belediye Başkanı Kazım Arslan, beraberinde Başkan Yardımcısı Şahin Kılınçaslan, Talip Karslıoğlu ve Kültür ve Sosyal İşler Danışmanı Fadime Solmaz ile birlikte koroyu ziyaret etti.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, belediye bünyesine alınan tüm sanat oluşumlarının kurumsal bir çatı altında kurumsal bir yapı kazanacağını belirtti. Kazım Arslan tiyatro topluluğu, mehter takımı ve koroları belediye bünyesine dahil etmenin yeterli olmayacağını ve bu sanat topluluklarında bir kurumsallaşma ve sistem oluşturmanın önemli olduğuna değindi.

Başkan Arslan “Biz sadece bu sanat toplulukları için değil, belediye olarak yaptığımız tüm işlerde biz görevden ayrıldıktan sonrada işleyen, bozulmayan, dengeli, vizyonlu bir sistem kurmak istiyoruz. Koro ve diğer sanat topluluklarında da amacımız bu yöndedir” dedi. Yozgat’a artı bir değer katmak ve şehrin ruhunu ortaya çıkarmak maksadıyla bir araya gelen sanat oluşumlarının önemli olduğunu vurgulayan Kazım Arslan “Bundan böyle korolarımız daha kurumsal bir vizyonla sanatsal ve kültürel hizmette bulunacak. Yeni katılımcılar, yeni yüzler ve yeni çehreler ile Yozgat halkına daha çağdaş ve modern sanatsal faaliyetler sunmayı arzuluyor ve bu yönde de çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Başkan Kazım Arslan belediye bünyesinde bulunan tüm kültür ve sanat kulüplerinin yeni üye ve katılımcıları beklediğini de ifade ederek “Özellikle gençlerimize sesleniyorum. Şehrimizde tiyatro olsun, müzik olsun hangi sanat dalına ilgi ve alaka duyuluyorsa gelip katılım sağlayabilirler. Bu topluluklarımızın kapısı tüm vatandaşlarımıza açıktır. Buralarda yer almak isteyen, bu toplulukların faaliyetlerine katılmak isteyen tüm vatandaşlarımız katılım sağlayabilirler. Yeni yüzler ve yeni isimler buralara renk katacaktır” diyerek müziğe ilgi duyan vatandaşları da koroya davet etti.

Koro Şefi Ahmet Yanalak’ta Belediye Başkanı Kazım Arslan ve ekibine yaptığı ziyaretten dolayı teşekkür ederek koronun önümüzdeki dönemde yapacağı faaliyetler hakkında bilgi aktardı. Ziyarette Başkan Arslan’da koro üyelerine eşlik ederek repertuarda yer alan eserleri seslendirdi.

Editör: TE Bilişim