Ortasında polenlerin bulunduğu sarı tomurcukları ve etrafında bir yelpaze gibi beyaz yaprakları ile ülkemizde çoluk çocuk, genç yaşlı herkesin yakından tanıdığı, kimi zaman bir buket çiçekçilerden alarak sevdiklerimize hediye ettiğimiz, kimi zamanda kırlardan toplayarak başımıza taç yaptığımız bu çiçekler baharın ve hatta yazın habercisi gibidir. 
Papatyalar güzel görüntülerinin altında tıbbi olarak ta faydalı bir bitkidir. Faydalarından kısaca söz etmek gerekirse, spazm çözülmesinde, gaz ve adet sancılarının giderilmesi, idrar çoğaltıcı, iştah açıcı, yatıştırıcı, ayrıca basur memelerinde ağrı kesici, tedavi edici etkiye sahiptir. Ancak bilinmesi gereken bir gerçek daha vardır o da papatya çayının ilaçlarla etkileşimi olduğudur, bu nedenle de papatya çayı içerken dikkatli davranılması gerekir. Bazı türleri ciddi zehirlenmelere yol açabilmektedir. % 1 lik oranı aşmamak kaydıyla sabahları aç karnına bir bardak içilebilir. 
Biz yine de papatyalarımızı vazolarımız da, ve kırlarda sevmeye devam edelim, sağlık için kullanmak istediğimizde de mutlaka uzmanlardan yardım alalım.
Ve şunu da söylemeden geçemeyeceğim, ÇİÇEK HER ZAMAN DALINDA GÜZELDİR bunu da unutmayalım.
Editör: TE Bilişim