Adil ustada işte unutulmaya yüz tutmuş olan bu mesleği icra eden bir ustamızdır. Kendisi Yozgat ilimizde kendini bildi bileli bu babasından, dedesinden kalma mesleğini icra etmektedir. 67 yaşındaki bu ustamız mesleğini yapmaktan çok mutlu olduğunu söylemekte ve Yozgat tan il dışına giden insanların parmak çörek ve tel kadayıf alarak hediyeleştiklerinden bahsetmektedir. 
Kadayıfçılıktan bahsedip te tarif vermemek olmaz tabi ki işte kadayıf tarifi;
Malzemeler;
300 gr kadayıf
150 gr tereyağ
Ceviz
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
Hazırlanışı;
İlk olarak şerbet hazırlanarak ılınmaya bırakılır. Bunun için şeker ve su küçük bir tencereye alınır. Kaynamaya başladıktan 10dk sonra limon suyu eklenir. 5dk daha kaynattıktan sonra ocaktan alınır.
Tereyağı eritilir ve kadayıfın üzerine gezdirilir. Güzelce harmanlanarak kadayıf tellerinin yağlanması sağlanır. Kadayıfın yarısı alınarak küçük boy fırın kabına yerleştirilir ve üzerine avuç içi ile bastırılarak sıkışması sağlanır. Bol miktarda ceviz içi serpilir ve kalan kadayıf cevizlerin üzerine serilir. Yine avuç içi ile güzelce bastırılır.
180C önceden ısıtılmış fırında güzelce kızartılır. Fırından aldıktan sonra 5dk kadar ilk sıcağının çıkması beklenir ve tatlı dilimlenir. İster kare iste pizza dilimi gibi kesebilirsiniz. 
Soğumuş olan şerbetimizi tatlının üzerine gezdiriliyoruz ve şerbeti çekmesi için tatlıyı dinlendiriyoruz. Şerbetin soğuk olması önemli eğer sıcak olursa kadayıfı hamur yapabilir dikkat ediniz:) Afiyet olsun.
Editör: TE Bilişim