Halka Tatlısı nı mutlaka deneyiniz…
Halka Tatlısı nasıl yapılır?
Halka Tatlısı için;
Malzemelerimiz
Yarım paket margarin 3 su bardağı un 3 adet yumurta yarım çay bardağı irmik 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı şeker yarım çay bardağı nişasta 3,5 su bardağı su kızartmak için sıvı yağ Şerbeti için: 4 su bardağı su+5 su bardağı şeker+1 limon suyu
Halka Tatlısı Yapılışı
Halka tatlısı için eğer tırtıklı krema sıkacağınız yoksa tırtıl kurabiyesi kalıbınıda kullanabilirsiniz. Halka Tatlısı şerbetini önceden hazırlayacağız. Şerbetin soğuk tatlının sıcak olması gerekiyor. Kızartacağımız tatlıları soğuk şerbetin içine atacağız. Şerbetimiz için şekeri ve  suyumuzu karıştırıp kaynamaya bırakalım, kaynamaya başladıktan sonra 1 limonun suyunu ekleyip 10dk. daha kaynattıktan sonra ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım. Margarinimizi tenceremizde eritelim, eriyen margarine suyu ekleyip karıştıralım. Yavaş yavaş 3 su bardağı unumuzu ekleyerek karıştırmaya devam edelim.1 çay kaşığı tuzu ve 1 çay kaşığı şekeri ekleyip yapışkanlık hali gidene kadar kavurmaya devam edin. Tenceremizi ocaktan alalım. Tezgâhın üzerine hazırladığımız hamuru dökelim. Kaşık yâda mutfak spatulası ile hamuru havalandıralım ve tezgahın üzerinde sürekli alt üst çevirerek ılımasını sağlayalım. Hamurumuz sıcaklığını geçirdikten sonra yumurtaları içine kıralım. İçine nişastayı ve irmiği ekleyelim. İster bir kabın içinde ister tencerede yoğurulan hamuru blendır ile ezelim top top kalmaması için. Daha sonra tırtıl başlıklı krema pompasına yâda tırtıl kurabiye kalıbımıza hamurdan biraz doldurun. Şeritler halinde sıkın ve her şerit halinde elde edilen hamurun uçlarını birleştirip parmağınızla sıkıp birbirine yapıştırın. Sıvı yağımızı  tavamıza koyalım hazırladığımız Halka Tatlılarını içine atalım ve kızartalım. Sıvı yağımız tatlıların üzerini örtecek kadar olmalı. Kızaran tatlılarımızı hemen soğuk şerbet içine bırakalım. Yarım saat şerbet içinde bekleyen Halka Tatlılarımızı Servis yapabiliriz. Afiyet olsun…

Editör: TE Bilişim