Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu’nda saat 18.00’de başlayan Gençlik Merkezi Tiyatro Kulübü Telli Turna Oyunu’nu Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Belediye Başkan Yarıdmcısı Tevfik Bozkurt, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Oğuzhan Güneşer, Kültür ve Turizm İl Müdürü Lütfi İbiş, İç Anadolu Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Hamide Taşarslan Erdil ve çok sayıda davetli izledi.
Anadolu Lisesi Öğretmenlerinden Mehmet Ayık’ın yönettiği tiyatro oyununda örf ve adetlerin toplum üzerindeki baskısına mizansel bir dille yer verildi. Çocuğu olmayan bir gelinin üzerine kuma getirmeyi planlayan kocası ve akrabaları ile yaşadığı diyalogun anlatıldığı oyun izleyenlerin güldürürken düşündürdü.
Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz, tiyatro kulübünün hazırladığı oyunun büyük ilgi gördüğünü söyledi.
Sapmaz, oyundaki amacın toplumun gerçeklerini güldürürken düşündürecek bir üslupla sunmak olduğunu belirterek; “Tiyatro Kulübümüzün başarıyla oynadığı gösteride çocuğu olmayan bir gelinin kuma getirmeyi planlayan akrabaları ile yaşadığı olaylar anlatıldı. Burada örf ve adetlerin toplum üzerinde, insanlar üzerindeki baskısı konu edindi. İzleyenlerin de beğendiğini umut ettiğimiz oyunumuzun amacına ulaştığına inanıyoruz” diye konuştu.
Sapmaz, oyunun Yozgat dışındaki illerde de sergilenmesini umut ettiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim