Üniversitenin hızla gelişmesiyle birlikte Yozgat'ta sadece ticaret değil sosyallik adına da büyük gelişmeler gösteriyor. Bunlardan bir tanesi de Sahaf Kitap Değişim dünyası. Abide İşhanı içerisinde bulunan iş yerinde yerli, yabancı, siyasi, dini, güncel ve ders kitaplarının yanı sıra bir çok kitap okurları ile buluşuyor.
    Farklı bir işletme anlayışı ile bu yola çıkan işletme sahibi Hüseyin Hüroğlu; “Şu günlerde belki çok inandırıcı gelmeyecek bir çok kişiye fakat asıl amacımız insanlar okumaya ve bilgi sahibi yapmaya çalışmaktır. Yaptığım işten çok memnunum ve dükkanıma giren insanları görmek bana daha da fazla haz veriyor” dedi.
    Amacına ulaştığına inandığını söyleyen Hüroğlu; “Her gün yeni yeni genç beyinlerle karşı karşıya geliyorum. Bunun sonucunda da bir yenilik getirdim ve burada her ay kitaplarını okuduğumuz bir yazarı konuk edip müşterilerimizle birlikte “İrfan Sohbetleri” yapıyoruz. Yaşlı genç demeksizin herkes bu sohbetlere ilgi gösteriyor. Geçtiğimiz pazar günü Ali İhsan Okur'u konuk ettik ve çok güzel paylaşımlar sağladık. Üniversiteli yaşlı, genç bir çok okurla bir arada hoş sohbetler yaşadık. Bu ayki konuğumuz ise herkesin tanıyabileceği yazar Prof.Dr. Hayri Kırbaşoğlu.
    Bu konuklarımızla insanlar okudukları kişilerin kimler olduğunu kimlerin düşüncelerinden istifada ettiklerini daha iyi anlarken onların dilinden de eserleri daha iyi anlayabiliyorlar. Şehrimizde kitabın okunması için elimizden gelen her alternatifi değerlendiriyoruz. İş yerimize gelip kitap okumak isteyen müşterilerimiz kitabını kendi seçiyor çayını biz ikram ediyoruz. Hoşuna giden kitabı kiralıyor bir hafta içerisinde okuyup getiriyor bunun karşılığında 1.5 tl ücret alıyoruz. Tüm kitapları okumak 1.5 TL” dedi.
    “Müşterilerimizin bir çoğu ise kiralamak yerine yeni çıkan kitaplardan bir tane satın alıyor okuduktan sonra getirip 1.5 TL karşılığında istediği her hangi bir kitabın sahibi olabiliyor” diyen Hüroğlu; “Bu şekilde hem bizim kütüphanemiz değişik kitaplarla zenginlemiş oluyor hem de okurlarımız çok cüzi fiyatlara farklı kitaplar okumuş oluyor. Örneğin İlköğretim 1.sınıf öğrencisi bir kişi aldığı ilk hikaye kitabına para veriyor okuduktan sonra gelip bir sonraki serisini alıp okuyor. Bunun bir sınırı yok belki liseye kadar bu değişimle binlerce kitap okuyabiliyor. Bunun sonucu olarak da daha önce söylediğim gibi okuyan, bilgi sahibi bireyler oluşturma noktasında güzel adımlar attığımızı düşünüyorum. Bunların dışında sınavlara hazırlık aşamasında olan öğrenciler için son yıllarda çıkarılan test kitapları, konu anlatımlı kitaplar, soru bankalarını da müşterilerimizle buluşturuyoruz. Üniversite öğrencilerimize yönelik ders kitapları ve araştırma kitaplarını da kütüphanemizde bulundurmaya özen gösteriyoruz. Elimizde bulunmayanları ise kısa zamanda temin edip istekleri karşılamaya çalışıyoruz. Gelen müşterilerimizin memnuniyeti açısından elimizden gelenin en iyisini yapmak bir nebze de olsun şehrimize katkıda bulunmaya çalışıyorum. Tüm Türkiye ile birlikte Yozgat' ta da son çıkan liste başı kitapları tezgahımızda bulundurmayı müşterilerimize yaptığımız en büyük hizmetlerden biri olduğunu düşünüyorum. Örneğin Şah ve Sultan, Haliçte Yaşayan Simonlar, Türkiye' nin yakın tarihi gibi kitaplar tüm kitap evleri ile birlikte bizim raflarımızda da yerini alıyor” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim