Yozgat'ı gururlandırdılar! Yozgat'ı gururlandırdılar!

KOSGEB girişimcilik eğitimiyle, girişimcilik programı faaliyet konuları tablosunda yer alan sektörlerde kendi işyerini açarak, kendi sektöründeki rakipleriyle rekabet edebilecek, ihracat kabiliyeti olan, istihdam potansiyeli yüksek, marka değeri oluşturabileceğini belirten İl Müdürü Mustafa Işık, “Yenilikçi ve teknolojik alt yapısına sahip işletmelerin kurulması, sayılarının artırılması ve geleneksel girişimcilik destek programı ile de ticaret ve hizmet sektörlerinde yeni işletmelerin kurulması hedeflenmektedir” dedi.

kosgeb (2)
Işık yaptığı açıklamada, “Girişimcilik eğitimi, kendi işini kurarak kendi işinin patronu olmak isteyen girişimci adaylarının bir iş fikrine dayalı olarak kuracakları işletmelerinin başarı düzeylerini arttırmaları amacıyla düzenlenmekte olup; Girişimci adaylarımızın, maliye kaydını açmadan önce girişimcilik eğitimini tamamlayıp girişimcilik sertifikalarını almaları gerekmektedir. KOSGEB Girişimcilik Eğitimleri E-Devlet üzerinden online olarak yapılmaktadır. Girişimcilik eğitimleri herkesin kullanımına açık olup, başvuru ve katılım ücretsizdir" şeklinde konuştu.

Işık’tan Online eğitim açıklaması1

Işık, "Eğitimler, elektronik ortamda 7/24 esasıyla yapıldığından, girişimci adayları günün her saatinde online girişimcilik eğitime katılım sağlayarak eğitimi tamamlayabileceklerdir. Girişimci adayı, https://lms.kosgeb.gov.tr  adresinden kullanıcı adı ve e-devlet şifresi ile sisteme giriş yaparak online eğitime katılım sağlar. Girişimci adayları, kuracağı işletmesinin göstereceği faaliyet alanlarına göre önce geleneksel girişimcilik eğitimini sonra da ileri girişimcilik eğitimini tamamlayacaklardır" dedi.

Işık’tan Online eğitim açıklaması

Işık, "Online eğitimi tamamlayan adaylar girişimcilik belgelerini E-Devlet sisteminden alacaklardır. Girişimci adayları, girişimcilik eğitimini tamamlamadan önce işletmelerini resmi olarak açmaları halinde girişimcilik destek programına başvuru yapamayacaklardır. Yani girişimci adayları, kendi işini resmi olarak kurmadan önce başvuru yapmak istediği programa yönelik olarak, geleneksel girişimcilik eğitimi ve ileri girişimcilik eğitimini tamamlamaları gerekmektedir. Geleneksel girişimcilik eğitimi, ticaret veya hizmet sektörlerinde kendi işyerini açmak isteyen girişimci adaylarının alması gereken eğitimdir. İleri girişimcilik eğitimi ise ileri girişimci destek programı faaliyet konuları tablosunda belirtilen faaliyet alanlarında olmak üzere; İmalat veya bilişim sektörlerinde kendi işletmesini kurmak isteyen girişimci adaylarının alması gereken eğitimdir. Ancak, girişimci adaylarının İleri girişimci eğitimine katılabilmek için öncelikle geleneksel girişimci eğitimini tamamlamış olmaları gerekmektedir. Girişimci adaylarımız, Online Girişimcilik Eğitimleri ve Girişimcilik Destek Programları hakkında ayrıntılı bilgileri KOSGEB Yozgat Müdürlüğünden alabilirler” ifadelerini kullandı. (Alpaslan Demir)

Kaynak: İleri Gazetesi