Yeniden Refah Partisi tarafından Belediye Başkanları Toplantısı düzenlendi.

31 Mart Yerel Seçimlerinde Yozgatlıların tercihlerini Milli Görüş ve Yeniden Refah Partisinden yana kullandığını ve Türkiye genelinde büyük bir başarı elde ettiklerini anlatan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan ve Yozgatlılara teşekkür etti.

Başkanlar Toplantısına Katıldı4

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, kazandıkları belediyelerin yönetiminde kullanılmak üzere hazırladıkları 24 maddelik "Ahlaklı Belediyecilik Protokolü"nü açıkladı. Erbakan protokole göre, belediyelerin yönetiminde yolsuzluğa asla müsaade edilmeyeceğini, tüm faaliyetlerin şeffaf ve denetlenebilir şekilde yürütüleceğini, belediyelerin bütün kademelerinde rüşvete kesinlikle geçit verilmeyeceğini vurguladı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, bir otelde düzenlenen partisinin Belediye Başkanları Toplantısı öncesinde basın mensuplarına açıklama yaptı.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, il, ilçe ve belde başkanlıkları olmak üzere toplam 63 belediye başkanlığını kazandıklarını anımsatan Erbakan, kazandıkları belediyelerin yönetiminde kullanılmak üzere hazırladıkları 24 maddelik "Ahlaklı Belediyecilik Protokolü"nü açıkladı.

Başkanlar Toplantısına Katıldı3

Coşku Yozgat'ı şimdiden sardı: Caddeler sokaklarda heyecan başladı! Coşku Yozgat'ı şimdiden sardı: Caddeler sokaklarda heyecan başladı!

YOLSUZLUĞA ASLA MÜSAADE EDİLMEYECEK

Fatih Erbakan, protokole göre, belediyelerin yönetiminde yolsuzluğa asla müsaade edilmeyeceğini, tüm faaliyetlerin şeffaf ve denetlenebilir şekilde yürütüleceğini, belediyelerin bütün kademelerinde rüşvete kesinlikle geçit verilmeyeceğini vurguladı.

İHTİYAÇ FAZLASI MAKAM ARACI ALINMAYACAK

Harcamalarda israfa son verileceğini, belediye gelir-gider tablolarının binalara asılacağını, internet sayfasında ilan edileceğini anlatan Erbakan, ihtiyaç fazlası makam aracının alınmayacağını belirtti.

Başkanlar Toplantısına Katıldı1

ÇALIŞMAYAN KİŞİLERİN İŞİNE SON VERİLECEK

Erbakan, protokole göre, tören, temsil, ağırlama ve konaklama giderlerinin çok zorunlu haller dışında tamamen sıfırlanacağını, çalışmayan kişilerin durumunun tespit edilerek işine son verileceğini, personel istihdamında liyakat dışında hiçbir kritere öncelik tanınmayacağını ifade etti.

SOKAK HAYVANLARI VE LGBT

İmar planlarında yapılacak değişiklik ve düzenlemelerde mahalle sakinlerinin, ilgili STK'lerin ve meslek kuruluşlarının görüşlerinin alınacağını, belediye hizmetlerinin herkese adil şekilde ulaştırılacağını, vatandaşın belediye başkanına ulaşabileceğini dile getiren Erbakan, protokol kapsamındaki diğer uygulamaları ise şöyle sıraladı: "Sokaklarda yaşayan evsiz vatandaşlarımızla ilgili özel çalışma yapılacak ve hiçbir belediyemizde sokakta yaşayan kimsesiz, yaşlı ve engellinin sahipsiz bırakılmasına müsaade edilmeyecek. Uyuşturucuyla mücadele edilecek ve gençlerimizin, sokaklarımızın, parklarımızın uyuşturucu tacirlerinden korunması için her türlü tedbir alınarak çalışma yapılacak. Nesillerimizi tehdit eden LGBT projesiyle en etkili şekilde mücadele edilecek, gençlerimizin, çocuklarımızın bu felaketten korunması için gerekli çalışmalar yürütülecek. Sokak hayvanlarının mümkün olduğu kadar sahiplendirilmesi, sahiplenilmeyen ve tehlike arz eden hayvanların da oluşturulacak yüksek standartlı barınaklarda veterinerler gözetiminde hayatlarına devam etmesi sağlanacak. Yeni istihdam alanları oluşturulacak. Esnaf ve çiftçilerimizi desteklemek için bütçe imkanları çerçevesinde projeler geliştirilecek."

Belediye Başkanı Kazım Arslan yaptığı açıklamada, “Genel Başkanımız Sayın Dr. Fatih Erbakan, Genel Başkan Yardımcılarımız, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kasım Gülpınar, Belediye Başkanlarımız, Meclis Üyelerimiz ve teşkilat üyelerimizle birlikte Partimizin Belediye Başkanları Toplantısına katıldık” diye konuştu.

Başkanlar Toplantısına Katıldı2

“YOZGAT’A HİZMET ETMEK BÜYÜK BİR ŞEREF VE ONUR”

Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi tarafından düzenlenen ‘’Teşekkürler Türkiye’’ programına konuşan Başkan Dr. Kazım Arslan, “Değerli kardeşlerim 30 yıl önce 27 Mart 1994 mahalli seçimlerinde Refah Partisi'nin belediye başkan adayı olarak Yozgat'ta siyasete başladık. 1994 seçimlerinde ufak bir farkla seçimi kaybettik. Sonrasında 1995 yılında yapılan genel seçimlerde yine Refah Partisi'nin Yozgat Milletvekili olarak rahmetli hocamla birlikte Yozgat'ımıza ve Türkiye'mize hizmet etme imkanımız oldu. Tabii ki 30 yıl sonra tekrar Yeniden Refah Partisi'nin bir mensubu olarak Yozgat'a belediye başkanı olmak, Yozgat'ımıza hizmet edebilmek benim için çok büyük bir şeref, çok büyük bir onur. Bu tür imkanlar güzel şeyler yapabilmek için güzel hedeflere ulaşabilmek için bir fırsattır. Tabii ki kimileri bu imkanları bir imkan olarak görür. Kimileri de bir fırsat olarak görür. Kimileri millete hizmet etmek için görür, kimisi de kendilerine, yakınlarına hizmet edebilmek için etrafına, çevresine hizmet edebilmek için bir fırsat olarak görür. Bizim tek niyetimiz memleketimize hizmet etmek. Az önce genel başkanımız da ifade etti. 1989 ve 1994 yıllarındaki süreçte kazanılmış olan birkaç tane belediye, il belediyesi, birkaç tane ilçe belediyesi daha sonrasında Türkiye'de milli görüş iktidarının yolunu açtı. O belediyeler benim için hep örnek oluşturdu. O belediyelerde hep güzellikler başladı. Onlardan birisi de o zaman gene Şanlıurfa belediyemizdi. Şimdi biz Yozgat olarak ona eklenmiş olduk. Milli görüşün bu yeni döneminde Yeniden Refah Partisi'nin Şanlıurfa ve Yozgat başta olmak üzere Yeniden Refah Partili belediye başkanı kardeşlerimizle birlikte milli görüşün yeniden iktidar olma yolunu açma noktasında hedef çalışmaları yapabilirsek bu noktada bir fayda olursa, bir gayretiniz olursa bizim için en büyük onur, en büyük şerefte bu olur” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Merkezi