Yozgatlı genç yeteneklerden Necati Ekici, küçük yaştan fotoğraf makinesi ve kameraya olan merakı sayesinde ilgi duyduğu sinema sektörüne yeni bir kapı aralamanın heyecanını yaşıyor. Film festivallerine Yozgat’ta çekeceği kısa belgesel filmle katılmak isteyen Ekici, çekimlerine başladığı film için destek bekliyor. 
1987 yılında Yozgat’ta doğan Necati Ekici, liseyi bitirir bitirmez fotoğraf makinesi ve kameralara olan ilgisini keşfeder. Bir süredir amatör olarak ilgilendiği hobisini sanata dönüştürmek istediğini söyleyen Ekici, Yozgat’ta yaşanmış gerçek bir hayat hikayesini kısa belgesel filme dönüştürüp film festivallerinde Yozgat adına yarışmak istediğini söyledi. 
İnsan hayatını anlatan kısa metrajlı amatör belgesel film çekiminin ilk bölümünü tamamladığını belirten Necati Ekici, filmle ilgili şunları söyledi: 
“Sezikinde Hayat ismini verdiğim kısa metrajlı belgesel film yaşanmış bir hayat hikayesini konu alıyor. 8 yaşındayken üvey annesi nedeni ile babasının evinden ayrılmak zorunda kalan Mehmet’in hayat, yaşam ve insanlarla olan zor mücadelesini anlatan gerçek bir hikayenin filme aktarılması. İlk bölümünü tamamladığımız filmin çekimlerini Haziran ayı içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Çekimlerin tamamı Yozgat merkezde olacak.”
Film festivallerinde kısa metrajlı belgesel filmle Yozgat’ı temsil etmek istediğini söyleyen Necati Ekici, filmin tamamlanıp hazırlanmasında kentin kanaat önderlerinden STK’lara ve sponsorların desteğine ihtiyaç duyduğunu belirtti. 

Editör: TE Bilişim