‘ÇEVRECİ GÖLGE OYUNLARI’

Geleneksel tiyatromuz içinde ayrıcalıklı bir yere sahip olmasına rağmen, çeşitli sebepler yüzünden, toplumla seyir bağı her geçen gün azalan gölge oyunu geleneğini yaşatmayı; bunu yaparken doğa sevgisinin önemine vurgu, çevre bilincinin gelişmesine katkı sağlamayı amaçlayan “Çevreci Gölge Oyunları” isimli kitap; “Orman Yangını” ve “Hepimiz Suçluyuz” adlı iki oyundan oluşuyor.

‘ÇEVRECİ SAHNE OYUNLARI’

“Çevreci Sahne Oyunları” adını taşıyan ikinci kitapta ise; “Bir Doğa Masalı” ve “Hayvanat Bahçesi” isimli sahne oyunları yer alıyor.
“Bir Doğa Masalı”, yaşadığı çevreden beslenmesine rağmen o çevreye duyarsız insanın başına gelenleri; ve “Hayvanat Bahçesi” ise, hayvanlara karşı takınılan acımasız tavrı anlatıyor.
 “Çevreci Gölge Oyunları”, Dursun Erkılıç’ın ikinci kitabı olarak yayımlandı. Erkılıç’ın üçüncü kitabı ise, “Çevreci Sahne Oyunları” adını taşıyor.

FOTOLAR YILDIRIM’DAN

Erkılıç’ın yayınlanan kitaplarından Çevreci Sahne Oyunlarının fotoğrafları gazetemiz köşe yazarlarından, fotoğraf sanatçısı Oktay Yıldırım’a ait. Yıldırım’ın objektifine yansıyan özel fotoğraflar kitabın kapak ve içeriğinde yer aldı. 

Editör: TE Bilişim