Yerköy'de Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kaydı görünmeyen Yerköylüler için Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu çağrıda bulundu.
     Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu yaptığı açıklamada, Yerköy'de 1000'e yakın vatandaşın ikamet ediyor olmasına karşılık Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde görünmediklerini, dolayısıyla bu vatandaşların her türlü iş ve işlemlerinde tüm resmi kurumlar arasında sorunlar yaşandığını söyledi.
     Belediyenin iller bankasından fert başına aldığı ödeneğinde düşük kaldığını belirten Ağaoğlu, adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde gözükmeyen Yerköylü vatandaşların Yerköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne müracaat ederek, oturdukları adreslerin tespitlerini yaptırmalarını ve daha sonra İlçe Nüfus Müdürlüğüne müracaatla adrese dayalı nüfus kayıt sistemine kayıt olmaları istedi. Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde gözükmeyen vatandaşların duyarsızlıklarından vazgeçerek mutlaka en kısa zamanda Belediye Fen İşleri Müdürlüğüne müracaatları gerektiğini sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim