Çekerek İlçe Tarım Müdürü Mustafa Geze, tarıma dayalı yatırımların desteklendiğini, bu desteklerden yararlanılarak tarımsal yatırımların yapılabileceğini söyledi.

     Geze, yaptığı yazılı açıklamada, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından kırsal alanda tarıma dayalı sanayinin geliştirilip, yaygınlaşmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti.

     Geze, tabandan yukarıya doğru yaklaşımla katılımcılığı sağlayan, yerel kapasiteyi ve kurumsallaşmayı geliştiren, istihdam potansiyeli olan ''Kırsal Yatırımlarının Desteklemesi Programı'' çevresinde ''Tarıma Dayalı Yatırımlarının Desteklemesi'' tebliğinin geçtiğimiz ay içerisinde yayımlandığını bildirdi.

     Çiftçilerin ve yatırımcıların bu desteklemeden yararlanmak suretiyle ilçede hammaddesi bulunan tarımsal ürünlerin değerlendirilmesine yönelik sanayi yatırımlarını faaliyete geçirebileceklerini belirten Geze, hem tarımın gelişeceğini, hem de istihdam yaratılacağını ifade etti.

     Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olan çiftçilere mazot, kimyevi gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılmasına dair tebliğin de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan Geze, ''Mazot, Kimyevi Gübre ve Toprak Analizi Destekleme ödemesinde faydalanmak isteyen çiftçilerimizin 31 Aralık tarihine kadar İlçe Tarım Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları gerekmektedir'' dedi.

Editör: TE Bilişim