Sorgun Belediyesi Atık su Arıtma tesisi ile ilgili hazırlanan projede sona yaklaşıldı. AB delegasyonu adına sektör yöneticileri Çiğdem Çoygun, Arif Karbak, Uzmanlar Cenk Yılmazer, Alptekin Orhan, Çevre Bakanlığı Bakanlığını temsilen Şube Müdür Vekili Serap Peker, Fatih Özyer, M. Fatih Yelken, Müşavir firma (SWECO) adına Demir Müftüoğlu, M. Zafer Bulutcu, Sorgun Belediyesi adına Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Yusuf Yılgın, İsmail Keskin, Bülent Sadef, Kadir Aksoy, Resul Kaplan'ın katılımı ile saha gezisi yapıldı. 
Daha sonra paydaşlarla değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantı sonrasında bir açıklama yapan belediye başkanı Ahmet Şimşek, 2007 yılından itibaren uygulaması istenilen Sorgun Atıksu Arıtma Tesisi yapım işinin IPA 1 kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından proje tanımlama dokümanları hazırlanarak sunulduğunu hatırlattı. 
Çıkan bazı aksaklıklar sebebiyle IPA 1 programına yetişmeyeceği anlaşıldığından projede gerekli revizyonlar yapılarak IPA 2 programına 7 Şubat 2017 tarihinde tekrar sunulduğunu kaydeden Şimşek, projenin son durumu hakkında şu bilgileri verdi: 
“Proje paydaşlarıyla yapılan 2 günlük çalışma neticesinde Sorgun Atıksu Arıtma Tesisinin en kısa zamanda uygulamaya alınması kararı çıktı. Projemizde bütçe olarak 9 milyon 800 bin Euro. Sistem olarak uzun havalandırmalı aktif çamur prosesi seçildi. Belediyemiz tarafından daha önceden kamulaştırması yapılan 24 bin 100 metre karelik alana inşa edilecek. Projemizde yüzde 85 AB katkısı, yüzde 6 Çevre şehircilik Bakanlığı katkısı, yüzde 9 da eş finansman olarak belediyemiz katkısı olacaktır. İlçemize Hayırlı uğurlu olsun, Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilişim