Boğazlıyan Yenikışla Köyü’nde başlayan anız yangını oradan Sarıkaya İlçesi’ne kadar ulaştı, yangın iki gündür aralıksız olarak devam ediyor. 
Yozgat’ın Boğazlıyan Yenikışla Köyü arazisinde başlayan anız yangını Karahallı, Çatak köylerinde etkili olduktan sonra Sarıkaya Babayağmur yolu etrafındaki tarlalara kadar ulaştı.

Sarıkaya Belediyesi itfaiye ekipleri, ilçe özel idare ekipleri, şahısların kepçe ve traktörleri gece gündüz söndürme çalışmalarında yer alıyorlar.
Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, yaptığı açıklamada, ilçede iki gündür anız yangınları ile mücadele çalışması yürüttüklerini söyledi. 
Boğazlıyan İlçesi Yenikışla Köyü’nde başlayan anız yangını rüzgarında etkisiyle ilçeye kadar ulaştığına dikkat çeken Açıkel;

“Belediyemiz itfaiye ekiplerince Pazartesi günü saat iki buçuk civarında kontrol altına alındı. Fakat bu gün Salı günü öğle saatlerinde Babayağmur ve Karahallı köylerinde ayrı bir anız yangını meydana geldi. Halen yangın devam ediyor. İtfaiye ekiplerimizle rüzgarında etkisinin büyük olması nedeniyle kontrol atına almakta güçlük yaşadık. İlçe Özel İdare ekipleri, şahısların kepçe ve traktörleri ile anız yangınına müdahale ediyor” diye konuştu.
Başkan Açıkel son olarak vatandaşları anız yangınları konusunda uyardı ve daha duyarlı davranılması gerektiğini, yakılan ateşin mutlaka söndürüldükten sonra tekrardan kontrol edilmeli ve dikkatli olunması gerektiğini söyledi. 



Editör: TE Bilişim