Sorgun Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından organize edilen ''Çocuk İhmalini ve İstismarını Önleme'' konulu panel, İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu'nda yapıldı.
     Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Bulut, Sorgun Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Sorgun İlçe Emniyet Amiri Serkan Demir, Sosyal Hizmet Uzmanı Mesut Demirtaş'ın konuşmacı olarak katıldığı paneli Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, okul müdürleri, öğretmenler ve davetliler katıldı.
     Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Bulut ''Çocuk hakları, Türk Hukuk Sistemi'nde çocuk ve hukuki durumu'' konusunda bilgiler aktardı. Prof. Dr. Bulut, ''Çağımızın önemli sorunlarından birisi kuşkusuz çocukların suça yönelmesidir. Çocuk ve suç kavramlarını birbiriyle bağdaştıramasak da son yıllarda münferit ve örgütlü suçlarda mağdur ve şuça iştirak eden çocuk sayısındaki artış dikkat çekmektedir. Çocukları suç işlemeye sevk eden faktörlerin başında maddi ve manevi şartlar ön plana çıksa da, bunun yanında kişisel ve çevresel, dış ve iç etkenlerin de önemi çok büyüktür'' dedi.

Editör: TE Bilişim