Boğazlıyan'da Kayseri Şeker Fabrikasının yüzde 40'lara varan kota uygulamasını  dün protesto etmek için yürüyüş yapan pancar ekicisi, bu gün de Fabrika'nın Genel Müdürü Ayhan Teke ile görüştü.
    Boğazlıyan Ziraat Odası Başkanı İsmet Alparslan ve Pancar Ekicileri Derneği Başkanı Halil İbrahim Şener başkanlığında oluşan bir grup çiftçi, Kayseri'de Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü  Ayhan Teke ile görüşüp tekrar ilçeye döndüler.
    Ziraat Odası Başkanı İsmet Alparslan, Kayseri dönüşü  yaptığı açıklamada, Boğazlıyan'ın pancar kotası sorununu Genel Müdür Ayhan Teke'ye ilettiklerini, kota düşümü dolayısıyla çiftçinin çok zor durumda kalacağını söylediklerini belirtti. Alpaslan, Genel Müdür Ayhan Teke'nin kendilerine, Şeker Kurulu tarafından Boğazlıyan'a 68 bin ton şeker kotasının verilmediğini, geçmişi konuşmamanın bir şey ifade etmeyeceği söylediğini kaydetti.
    Alpaslan, ''Sayın Teke bize 'Her şey daha güzel olacak, kotalar artacak. Boğazlıyan'a verilmeyen 68 bin ton şeker kotası konusunda sizlerde bize destek verirseniz, gelen milletvekillerine bu konuda yanlışlığın düzeltilmesi hususunda katkı sağlarsanız Boğazlıyan'da bunlar artı değer olarak geri döner. Boğazlıyan çiftçisine yönelik her şey çok daha güzel olur' diye konuştu'' dedi.
    Alpaslan, Teke'nin Kayseri bölgede Boğazlıyan hariç tüm pancar taahhütlerinin tamamlandığını kaydettiğini, Boğazlıyan'ın pancar ekim taahhüdünün alınmayacağını söylediğini vurgulayarak, şöyle konuştu:
    ''Teke 'Yeni yönetim kurulu oluşunca ben Boğazlıyan'ın sorununu izah edeceğim. Yeni yönetim kurulu sizlerin talebinize karşılık vereceğini düşünüyorum. Verirler mi? vermezler mi? bilemem' şeklinde bize yanıt verdi. Biz şimdi milletvekillerimizle görüşeceğiz ve bu sorunumuza çözüm bulmasını isteyeceğiz.''
Editör: TE Bilişim