Çekerek Belediye Başkanı Bedrettin Bozkurt, ilçeye yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdikten sonra Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat ve ilçelerini daha da geliştirmek, kalkındırmak için gayret gösterdiklerini söyledi. Başer, ‘’Çekerek ilçemizin mevcut yolunun kalitesini artırıp güzelleştiriyoruz. Biz Çekerek ilçemizi seviyoruz. Çekerek’in gelişmesi için Başbakan Yardımcımızın öncülüğünde, milletvekili arkadaşlarımızla, bürokratlarımızla birlikte hizmetkarınız olacağımızı buradan belirtmek istiyorum’’ dedi.
Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal da, bu güne kadar yapılan hizmetlerin açılışını zaman darlığından dolayı yapamadıklarını belirtti. Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç ise, Yozgat’ta güzel şeyler olduğunu kaydederek, yılda 218 bin ton süt üretildiğini, süt işleme tesislerinin devreye girmesiyle çiftçiye önemli bir katkı sağlanmış olunacağının altını çizdi. Vali Yurtnaç, “Çekerek ilçesi Süreyya Bey Barajı ile önümüzdeki dönemlerde daha hareketli olacak bir yer. Tarım arazileriniz gitti ama buraya deniz gibi bir baraj geldi. Tarım yapmayacaksınız ama balıkçılık yapacaksınız. İl Özel İdaresi olarak buradaki baraj içerisine su sporlarının yapılabileceği kablolu su kayağı sistemi kuracağız, burasını spor merkezi haline getireceğiz. Bunun içerisinde lokantalar, dinlenme tesisleri olacak’’ diye konuştu.
Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ, açılışını yapmakta oldukları eserlerin her birinin Çekerek ilçesine hayırlı olması dileğinde bulundu. Bozdağ, ‘’Eğitimde Anadolu Lisesi ile Anadolu Öğretmen Lisesi ile Anadolu İmam Hatip Lisesi ile ve Fen Lisesi ile Çekerekliler ilk defa bizim dönemimizde karşılaştı. Eğitimin kalitesini artırmak konusunda ciddi adımlar attık. Hem imam hatip için 100 kişilik, birde orta öğretim için 200 kişilik öğrenci pansiyonuyla köyde olan yavrularımızın şehirde barınak yeri endişeni taşımadan okumasının önünü açtık. Kapanan sağlık meslek lisesini yeniden faaliyete geçirdik ve nihayet Bozok Üniversitesine bağlı Sağlık Hizmetleri MYO Çekerek ilçemize kuruldu. Orta öğretimde olduğum gibi ilköğretimde de adımlar atıldı. İşte görüyorsunuz, hastanemiz Çekereklilere büyük hizmet sunacak. Daha iyi bir noktada daha güçlü bir şekilde hizmet edecek. Adalet Sarayı hizmete girdi ve Çekerekliler ondan istifade ediyor. Belediye hizmet binasını da biz yaptık. Yine hükümet konağımız Çekereklilere layık olacak bir biçimde ve nitelikte hizmete resmen başladı. Hem emniyet binası hem ayrıca SGK binası da hükümetimizin kazandırdığı eserlerdendir. Tabi doğal gaz, sıcak asfalt, belediyemizin yaptığı içme suyu ve diğer kanalizasyon, kilit parke, parklar ve diğer hizmetler’’ ifadelerini kullandı.
AÇILIŞ VE KONSER
Konuşmaların ardından ilçeye yapılan eserlerin toplu açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra ise şarkıcı Niran Ünsal, konser verdi. Şarkılarına alandaki vatandaşların da eşlik ettiği Niran Ünsal’a Kaymakam Evren Çakır ve Belediye Başkanı Bedrettin Bozkurt tarafından ‘Teşekkür’ plaketi verildi. 

Editör: TE Bilişim