Yozgat’ın Çandır İlçesi’nde 7 kişilik Suriyeli aile ilçe halkının gayretleri ile bir ev sahibi oldu. İlçenin başarılı ve genç kaymakamı İhsan Erdurucan çağrısına kayıtsız kalmayan ilçe halkı Suriyeli mülteci aileye sahip çıktı.
Havaların da soğuması ile barınma ihtiyacı olan 7 kişilik aileye el birliği ile kalacakları bir ev oluşturuldu. Daha sonra ilçenin hayırsever gönüllü vatandaşları ailenin kıyafetten ev eşyasına kadar tüm ihtiyaçlarını kısa sürede karşıladı. 
Suriyeli ailenin  evinin  temizliğinden sobasının kurulmasına kadar  tüm ihtiyaçlarını el birliği ile karşılayan ilçe halkı arasında Kaymakam İhsan  Edrurucan da yer aldı. 
İlçede kısa sürede gerçekleştirdiği çalışmalarla önemli bir sinerji oluşturan Erdurucan’ın, Suriyeli Aile için yaptığı çağrı da karşılıksız kalmayınca ortaya bir yardım seferberliği çıktı. 
İlçe halkının yakın ilgisi ve desteği 7 kişilik Suriyeli Ailenin yüzünü güldürdü. Kış soğuklarında kalacak bir evleri bulunan ailenin ihtiyaçları noktasında ilçe halkının kaymakamlığın da desteği ile destekçi olacağı bildirildi.  

Editör: TE Bilişim