Türkiye Hentbol Erkekler İkinci Lig C Grubu’ndaki temsilcimiz Yozgat Bozokspor Pazar günü Bozok Spor Salonu’nda saat 13.00’da grup lideri Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile hayati önem taşıyan bir müsabakaya çıkacak.
Ligin son maçı olan Sivas Cumpuriyet Üniversitesi müsabakasında taraftarlarına ihtiyacı olan Yozgat Bozokspor, bu müsabakayı en az 12 farkla kazanması durumunda Play-Off’lara gidebilecek. Bu nedenle Yozgat halkının, hentbol severlerin Bozok Spor Salonu’na giderek kendilerine destek olunmasına büyük ihtiyacı olan Yozgat Bozokspor, yıllar sonra Yozgat’ta salon sporlarında bir ilki gerçekleştirerek birinci lige çıkacak. Bu fırsatı yakalayan, yıllar sonra Yozgat’tan hentbol branşında şampiyon çıkarma şansı yakalayan Yozgat Bozokspor, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi karşısında istediği sonucu ancak ve ancak taraftarlarının desteği ile alır. Umarım Yozgat halkı, spora gönül veren insanlar bu müsabakada temsilcimizi yalnız bırakmaz Play-Off’lara kalması için itici güç, destek olurlar. Takımımızın buna gerçekten çok ihtiyacı var.
Yozgat Bozokspor takımının rakibi liderlik koltuğuna bu güne kadar hep hakem hatalarının sonucunda galip gelerek gelmiştir. Sivas’ta oynanan ligin ilk yarısında ki Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Yozgat Bozokspor maçında da yine taraftar desteği ve hakem hataları sonucunda Sivas Cumhuriyet Üniversitesi temsilcimizi yenmiş ve temsilcimize ilk mağlubiyetini tattırmıştı.
Pazar günü Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ni konuk edecek olan temsilcimiz umarım taraftarının da desteğini arkasına alarak, hakem hataları ile karşılaşmadan istediği sonucu alır ve Palay-Off’lara çıkar.
-Yozgatspor gol atarsa kazanır-
Spor Toto Üçüncü Lig Üçüncü Grup’taki temsilcimiz Yimpaş Yozgatspor, bu hafta sonu konuk edeceği ilk beş mücadelesi veren İstanbulspor takımı karşısında gol bulur ise bu müsabakayı kazanır.
Temsilcimiz özelikle ligin ikinci yarısında Tuzlaspor müsabakasına kadar rakip kaleye gol gönderememiş bir takım. Tuzlaspor maçında da iki penaltı atışı sonrasında golü bulan temsilcimiz Yimpaş Yozgatspor, Menemen Belediyespor maçında da golsüz berabere kalmıştı. Özellikle ligin ikinci yarısında organize bir atak geliştirerek rakip kaleye gol atamayan kırmızı siyahlı ekip, eğer güçlü rakibi İstanbulspor maçında bunu başarır golü bulursa hem rakibini Yozgat’ta puansız gönderir hem de ileriki haftalar için gol orucunu bozmuş olur.
Bu takımın biran önce duran toplarla değil ataklarla gol bulması gerekiyor. Golcülerimiz ve gol atma potansiyeli olan oyuncularımızın özellikle de Levent Yılmaz ve Mehmet Yaman’ın biran önce şansızlıklarını kırıp gol atmaları gerekiyor. Bu oyuncularımız uzun süren gol orucunu bozarlarsa, arkasını getireceklerdir.
İstanbulspor müsabakasında, Tuzlaspor karşısında olduğu gibi atak bir oyun sergilemesi beklenen temsilcimiz Yimpaş Yozgatspor, yine Tuzlaspor maçının ilk yarısında oynadığı gibi iyi bir oyun ortaya koyar, rakip takımı kendi yarı alanına hapseder ve oradan çıkmasına izin vermez, golde atmayı başarırsa İstanbulspor karşısında istediği sonucu alır.