8 Temmuz 2010 tarihinde kortej yürüyüşü ile başlayan Sürmeli Festivali’ne “Sürmeli Şiir Şöleni” programı ile damgasını vuran şairler, üç günlük dolu dolu bir programla hem Yozgat’ı tanıdılar, hem de şiir dolu günler geçirdiler.
    Aynı zamanda gazetemiz köşe yazarı olan, Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliği Başkanı Ahmet Sargın’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ilk gün etkinliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu’nda yapıldı. Farklı yorum ve şiirlerin dile geldiği etkinlikte ülkenin pek çok ilinden şölene katılan şairler şiirlerini seslendirdiler.
    Şairlerin ikinci programı da dolu dolu geçti.
    Askerlik binası, saat kulesi, Çapanoğlu Camii, Karslıoğlu Konağı, Başçavuş Camii, Etnografya Müzesi gibi tarihi ve turistik alanları geçen şairler, İleri Gazetesi’nin de konuğu oldular.
    Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Erhan Kayhan’ın konuğu olan onlarca şair Yozgat’ta bulunmaktan ve İleri Gazetesi’ni tanımaktan son derece mutluluk duyduklarını ifade ettiler.
    Şairler ziyaretin hatırası olarak Kayhan’la hatıra fotoğrafı çektirdiler.
    Daha sonra eşsiz doğa harikası Çamlığı gezen şairler, buradan Sorgun İlçesi’ne hareket ettiler.
    Burada Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’in konuğu olan şairler, hoş vakit geçirip, ilçeyi tanıdılar.    Sorgun ziyaretinin ardından Şairlerin son ikametgahı Sarıkaya oldu.
    İlçedeki tarihi ve antik alanları ziyaret eden şairler burada ilçe belediye başkanı Ali Osman Erbir’in verdiği yemeğin ardından Yozgat’a döndüler.
    Şairler üçüncü gün programında da bir birinden farklı yerleri gezerek Yozgat’ı tanımaya çalıştılar.
Editör: TE Bilişim