Muğla'nın Fethiye'ye ilçesine tatile giden Yozgatlı Sağnak Ailesi'nin içinde bulunduğu otomobil 150 metreden denize uçtu. Aile önce kazadan, sonra da boğulmaktan kurtarıldı.

            Edinilen bilgiye göre, Yozgat'tan Fethiye'ye tatile gelen veteriner Okay Sağnak (28) ve eşi Yüksel Sağnak (26), 2 yaşındaki oğulları Yağız Sağnak'ı da yanlarına alarak saat 23.00 sularında 38 VK 470 plakalı otomobil ile Küçük Samanlık koyu civarında gezintiye çıktı. 3 kişilik ailenin içinde bulunduğu otomobil havanın karanlık olması ve yol kenarında herhangi bir trafik işareti bulunmaması nedeniyle yoldan çıkarak aşıklar tepesi mevkiinde 150 metreden denize uçtu. Dik yamaçtan yuvarlanarak aşağıya uçan otomobil yarısına kadar suya gömüldü. Kazaya ilk müdahaleyi çevrede gece manzarasını izlemek üzere toplanan vatandaşlar yaptı. Bölgede bulunan 3 kişi denize uçan arabanın peşinden dik yamaçtan inerek su alan otomobilin camını kırarak yaralıların boğulmasını önlediler. Yaralılara ilk müdahaleyi yapan vatandaşlar diğer yandan da polis, itfaiye, sahil güvenlik ve ambulansa haber verdiler.

            Kısa sürede olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri, denize düşen ve yarıya kadar suyla dolan otomobilde bulunan biri çocuk 3 kişiyi kurtarmak için seferber oldular.

            Yaklaşık 10 dakika sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri Polis ve vatandaşlar dahil herkesin indiği yamaçtan aşağıya inemedi. Sağlık ekibi uçurumun dibine inmeyince devreye yakındaki bir tatil köyünden istenen botlar girdi. İtfaiye ekiplerinin de müdahalesi ile kurtarılan baba Okay Sağnak ve 2 yaşındaki oğlu Yağız Sağnak botlarla önce kıyıya çıkarıldılar oradan da çevredeki hastanelere götürüldüler.

            Vücudundan ve boynundan yaralanan anne Yüksel Sağnak ise vatandaşların sağlık ekiplerinden alarak taktığı boyunlukla yaklaşık 30 dakika sonra kurtarılabildi. İtfaiye ve vatandaşlar tarafından sıkıştığı otomobilden çıkarılan anne Yüksel Sağnak önce botla kıyıya buradan da ambulansla hastaneye götürüldü. 150 metre mesafeden denize düşen araçta bulunan 3 kişiye ilk müdahaleyi yapan ve boğulmalarını engelleyen Zafer Mete, yol kenarında otururken otomobilin birden yanlarından geçerek uçuruma düştüğünü anlatarak "Şehir manzarasını islemek için aracımızı park ettik.

            Bir dakika geçmeden otomobil hızla yanımızdan geçip denize uçtu. Hemen aracın peşinden bizde gittik. 3 arkadaş dik yamaçtan inerek araca ulaştık.

            Olay yerine vardığımızda 3 kişi de araçtaydı. Biz hemen aracın camını kırarak babayı kurtardık ve hemen 112 ekiplerine haber verdik. Çocuk ve annesini ise olay yerine gelen ekipler kurtardı.

            Kurtarılan yaralılar çevreden gelen botlarla hastaneye götürüldü." dedi.

YOLDA HİÇ BİR

İŞARET YOK

            Öte yandan hastaneye kaldırılan yaralıların tedavisi devam ederken, baba ve oğlunun durumun iyi, anne Yüksel Sağnak'ın ise sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

            Hastane Röntgen filmi için sedye ile taşınan baba Okay Sağnak, çocuğu ve eşi yaşadığı için şükrettiğini belirtirken, yolda herhangi bir işaret bulunmamasından dert yandı.

Editör: TE Bilişim