Bir mahalle okulundan çok fazlası var. Modern fiziki yapısı, kısa sürede artan eğitim başarısı, birçok okulda bulunmayan eğitim sistemi ile oluşturulan öğrenci-veli ve öğretmen işbirliği Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nu özel okullardan farksız kılıyor.

            Yozgat’ta Tuzkaya Mahallesi’nde bulunan Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu, baştan aşağıya özel okul statüsü ile hizmet veriyor. Velilerin çocuklarını göndermek istemediği, sürekli nakil istediği okul görünümünden son yıllarda yapılan çalışmalarla kurtulan okul 400’ün üzerinde öğrencisi ile aydınlık yarınlara doğru emin adımlarla ilerliyor.

EN’LERİN OKULU

            Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nun modern fiziki yapısının yanı sıra ortaya koyduğu başarılar örnek olacak türken.

            Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “Temiz Okul, Sağlıklı Okul” projesi kapsamında ‘Beyaz bayrak’ alan Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu, Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı değerlendirme sonunda “Mavi gök, yeşil bayrak” ödülünü de almış. Son olarak yapılan denetimlerden de başarıyla geçen Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’na Yozgat Valisi’nden takdir belgesi almaya hak kazandı.

50 ÖĞRENCİDEN

31’İ YERLEŞTİ

            Önceki yıllarda SBS’ye giren 50 öğrenciden sadece 13’ü başarılı olan öğrencilerden bu yıl 31’i yüzde 70’lik bir başarı oranı ile okullarını başarıyla temsil ettiler.

            Öğrencilerden 1’i Hava Harp Okulu, 2’si Erdoğan Akdağ Öğretmen Lisesi, 16’sı Anadolu Lisesi, 1 Sağlık Meslek Lisesi, 11 Meslek Lisesi’ni kazandı.

            Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nda 5 yıldır Erdoğan Akdağ Öğretmen Lisesi’ni kazanan öğrenci bulunmuyordu.

HEDEF FEN LİSESİ

            Tarihinde hiç Fen Lisesi’ne öğrenci gönderemeyen Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu yönetici, öğretmen ve öğrencilerinin hedefi yeni yılda Fen Lisesi’ne bir öğrenci de olsa gönderebilmek.

6 ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ DERSHANE

            Okulda başarılı olan ancak maddi imkansızlıklar nedeni ile dershaneye gidemeyen öğrencilerden 6’sı öğretmenlerinin desteği ile ücretsiz olarak dershanelere gidiyor.

ESNAFTAN

ARITMA CİHAZI

            İçme sularını evden getiren veyahut okul lavabolarından içmek zorunda kalan öğrencilere hayırsever bir esnaf tarafından su arıtıcı hediye edildi.

            Kayalar Tekstil tarafından yaklaşık değeri bin 200 TL değerindeki su arıtıcısına sahip olan okulda artık çocuklar sağlıklı su içmenin lezzetine varıyor.

            Başarısızlık yaftasını üzerinden atan, aldığı başarılı sonuçlarla öğrencilerini en iyi okullara ulaştıran Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu bir mahalle okulu olarak Yozgat genelindeki tüm okullara bu hali ile örnek oldu. 

Editör: TE Bilişim