İstanbul Yozgat Platformu Başkanı Kazım Ekinci, Yozgat’ta yapılan “75x100 = 7500 modern hayvancılık” projesi ile Yozgat hayvancılığının bir çıkış noktası yakalayacağını, yılda 1 milyar TL aktif büyümü sağlanacağını söyledi.

            Yozgat Valiliği, Belediye, TSO, Bozok Üniversitesi gibi bir çok kurumun katılımı ile geçtiğimiz hafta yapılan “75x100 = 7500 modern hayvancılık” projesinin kentin hayvancılığına yeni bir boyut kazandırması hedefleniyor.

            İstanbul Yozgat Platformunun düzenlediği panelle masaya yatırılan projenin hedefleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Platform Başkanı Kazım Ekinci, Yozgat ekonomisinin canlanmasına yönelik bu girişimin bölgede memnuniyetle karşılanmasının mutluluğunu yaşadığını söyledi.

100 BAŞ HAYVANLIK

TESİSLER

            Ekinci, başlangıçta bölgede 100 baş hayvan kapasiteli tesisler kurulmasının amaçlandığını ifade etti. 5 yıl içerisinde 75 bin büyükbaş hayvana ulaşılmasının hedeflendiğinin altını çizen Ekinci; “Proje Yozgat özelinde ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Bu proje ile yılda 1 milyar TL’nin üzerinde bir aktif büyüklüğe ulaşılacaktır. Yozgat’ımızın ve ülkemizin kalkınmasına yönelik bu proje hayati önem taşımaktadır ve Yozgat’ın modern tarıma dayalı hayvancılığın dışında çıkış noktası kalmamıştır.

            Bu proje ile her koldan hayvancılığın hızlı bir şekilde modern tesislerle Yozgat ekonomisine çok büyük katkılar ve istihdam sağlaması hedeflenmektedir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim