Eğitim- Sen Batman Şubesi eski Başkanı Salih Erol'un Yozgat'a sürgün edildiği gerekçesiyle bir grup eğitimci, Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde basın açıklaması ve 5 dakikalık oturma eylemi yaparak, kararı protesto etti.

            Eğitim-Sen Batman Şubesi eski Başkanı Salih Erol'un Yozgat'a sürgün edildiği gerekçesiyle aralarında Bdp İl Başkanı Şeyhmus Aslan, İHD, Yerel Gündem 21 Kent Konseyi, SES ve bazı STK temsilcilerinin de bulunduğu bir grup eğitimci, Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde toplandı.

            'Osmanlı'da Malta, şimdi Yozgat', 'Sürgünler emekçileri yıldıramaz', 'Sürgünlere hayır', 'Sürgün, gözaltı, baskılara hayır', 'Direne direne kazanacağız' yazılı dövizler taşıyan protestoculara güvenlik görevlileri önce basın açıklaması için izin vermedi.

            Yapılan görüşmelerden sonra izin verilmesi üzerine konuşan Eğitim-Sen Hukuk Sekreteri Onur Künteş, eski şube başkanı Salih Erol'un anti demokratik uygulamayla Yozgat'a sürüldüğünü ileri sürerek, "Basın açıklaması için izin istediğimiz bu kurumun yöneticisi, maalesef bizimle görüşmek istemedi. Biz bu kurumun personeliyiz ve burada açıklama yapacağız" dedi.

            Eğitim-Sen Batman Şubesi Genel Sekreteri Bülent Hatun ise Salih Erol'un haksız bir uygulama sonucunda 7 ay tutuklu kaldığını savunarak, "Sonrasında ise çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı. Yürütülen idari soruşturma kapsamında da iki yıl göreve başlatılmamış, sonuçta göreve başladığı gün Milli Eğitim Müdürlüğü teklifi ve bakanlığın onayı ile sürgün edilmiştir. Burada tüm yetkililere sesleniyoruz. Keyfi ve hukuksuz uygulamalarınızdan vazgeçin.

            Salih Erol arkadaşımıza yönelik uygulanan sürgünü derhal durdurun. Tüm baskı politikalarına rağmen haklı mücadelemizden vazgeçmedik. Bu sürgünler duruncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz. Sürgünler bizi yıldıramaz. Çünkü biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakmak için yola çıktık" diye konuştu.

            Basın açıklamasının ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapan eğitimciler, daha sonra sessizce dağıldı.

Editör: TE Bilişim