Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine göre geçtiğimiz yıl toplam tüketim harcamasının yüzde 4,5'i Orta Anadolu hane halkı tarafından yapıldı.
    Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TUİK), bölgesel bazda gerçekleştirdiği "Hane Halkı Tüketim Harcaması" çalışmasının sonuçları açıklandı. Toplam tüketim harcamasının yüzde 4,5'ini Kırıkkale, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Kayseri, Sivas ve Yozgat'ı kapsayan Orta Anadolu Bölgesi'nde oturan hane halkı tarafından yapıldı. 2007, 2008 ve 2009 yılları birleşik verilerine göre Türkiye genelindeki toplam tüketim harcamasının yüzde 24,6'sı İstanbul'da oturan hane halkları tarafından yapıldı. İstanbul'da oturanlar, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 17,5'ini oluşturuyor. Tüketim harcamalarındaki payda Ege Bölgesi yüzde 13,9'la ikinci sırada yer aldı. Bu bölgeyi yüzde 12,1 payla Akdeniz izledi.
    Ankara, Konya ve Karaman illerini kapsayan Batı Anadolu bölgesinde yaşayanlar, toplam tüketimin yüzde 11,1'ini; Bursa, Eskişehir, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerinden oluşan Doğu Marmara bölgesi ise yüzde 9,7'sini gerçekleştirdi. Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çankırı, Sinop, Samsun, Tokat, çorum ve Amasya illerinden oluşan Batı Karadeniz ile Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Şırnak, Siirt illerinin oluşturduğu Güneydoğu Anadolu bölgelerinin toplam tüketim harcamalarındaki payı aynı oranda olmak üzere yüzde 5,4 düzeyinde gerçekleşti.
    Türkiye genelindeki toplam tüketim harcamasında yüzde 2 ile Erzurum, Erzincan, Bayburt, Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan illerini kapsayan Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi en düşük paya sahip oldu.
Editör: TE Bilişim