Yozgat Defterdarlığınca, kentte belge düzenine yeterince uyulmaması nedeniyle denetimlerin sıklaştırılacağı bildirildi.
     Defterdarlıktan yapılan açıklamada, Türkiye'nin gelir kaynaklarının başında verginin geldiği, verginin devletin kamu giderlerinin karışılana bilmesi, milletin ihtiyaç duyulan hizmetlerini zamanında ve tam olarak yerine getirile bilmesi açısından hayati önemde olduğu kaydedildi.
     Açıklamada, ''Vergilerimiz birer vatandaş olarak faydalandığımız güvenlik hizmetleri (asker ve polis istihdamı, bunların silah ve benzeri donanımlarının sağlanması gibi) sağlık hizmetleri, (hastane, sağlık ocağı, dispanser gibi yerlerin yapılması, bunlarda doktor, hemşire ve diğer personelin istihdamı, gerekli teçhizat, alet ve edevatın alınması gibi), ulaşım hizmetleri (yol ve köprü yapımı gibi), tarımsal hizmetler (tarımsal teşvik, eğitim, destek, sulama gibi), yatırım hizmetleri (baraj, sanayi tesisi, liman ve hava alanları gibi) ödediğimiz vergilerle yerine getirilen hizmetlerdir. Bu hizmetlerin verilebilmesi ve arttırılabilmesi vergi gelirinin artmasıyla mümkün olacaktır'' denildi.
     İl Defterdarlığının mükelleflerinden beklentisinin belge düzenine uyuması ve vergilerin tam olarak hesaplanıp zamanında ödenmesinden ibaret olduğu belirtildi. Vergi yükümlülüğünün Anayasal ve vicdani bir görev olduğunun altı çizilerek şunlara yer verildi:''Gerek denetim elemanlarımızca yapılan denetimler esnasında ve gerekse Defterdarlığımız personelince günlük hayatta yapılan alışverişlerde ilimizde belge düzenine yetirince riayet edilmedi tespit edilmiştir. Bilindiği gibi belge düzenine riayet edilmemesi 213 Sayılı Vergi Usul Kanununa göre vergi suçunu teşkil etmekte ve yine kamu gereği çeşitli cezalarla karşılaşılmasına neden olmaktadır. Mükelleflerimizin vergi cezalarıyla karşılaşmaları, kendilerin kadar Defterdarlığımızca da istenmeyen bir durumdur. Ancak belge düzenine uyulmaması halinde ceza uygulanması kaçınılmazdır.''
     Açıklamada, kentte belge düzenine yeterince uyulmadığının tespit edilmesi nedeniyle Defterdarlık tarafından yapılan denetimlerin bundan sonra artarak devam edeceği, istenmeyen cezalarla karşılaşmamak için belge düzenine uyulması mükelleflerin yararına olacağı kaydedildi.

Editör: TE Bilişim