Eli kanlı katiller bu kez Hakkari’nin Yüksek Ova İlçesi’nde ortaya çıktı. Çok sayıda askerimizin şehit olduğu hain saldırının ardından başta Yozgat olmak üzere Türkiye’nin bütün il ve ilçelerinde bayrağını eline alan duyarlı vatandaşlar terörü lanetlerken, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Dağlıca saldırısı sonrası Türkiye'nin dört bir tarafında "teröre tepki" yürüyüşleri düzenlendi. Hakkari’deki alçak saldırının duyulmasının ardından Yozgat’ta da gece saat 02.00 sıralarında bir grup duyarlı vatandaş ellerinde Türk bayrakları ile ‘Uyuma Yozgat şehidine sahip çık’ çağrısı yaparken, gün içerisinde il merkezi ve ilçelerde çeşitli protesto mitingleri düzenlendi. 

GECE KARANLIĞINI BOZAN SES

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde askeri araçların geçişi sırasında PKK'nın patlayıcıları infilak ettirmeleri sonucu şehit ve yaralıların olduğu saldırıyı kınamak ve terörü protesto etmek için Yozgatlılar sokağa döküldü. 

Yozgat halkı, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde meydana gelen saldırıyı kınamak için gece saat 02.00’da yürüyüş düzenledi. Ellerinde Türk bayraklarıyla “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Kahrolsun PKK' gibi slogan atan Yozgatlılar, terörü lanetledi. Yozgat Cumhuriyet meydanında İstiklal Marşı okuyan kalabalık, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

İNŞAAT İŞÇİLERİNİN DUYARLILIĞI

Şehir Hastanesi inşaatında çalışan Rönesans Firması bünyesinde çalışan işçiler de teröre lanet yürüyüşü düzenledi. 
Hakkari'den gelen acı haberlere inşaat işçilerinden baretli bayraklı tepki geldi.

Hastane inşaatında çalışan işçiler Hakkari'den gelen acı haberlere daha fazla dayanamayıp ellerinde Türk bayrağı, başlarında baret teröre tepki yürüyüşü düzenledi. Üzerlerinde inşaat kıyafeti, başlarında baret, ellerinde dev Türk bayrağı ile inşaat alanında şehir merkezine yürüdüler.

PKK aleyhine sloganlar atan işçilere halktan da destek geldi...

İşçilerin teröre tepki yürüyüşü cumhuriyet meydanında sona erdi. Burada sloganlar atan işçiler şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı okudu.
Yaşlısından gencine çok sayıda Yozgatlı vatandaş işçilerin anlamlı eylemine destek verdi.

Göz yaşlarına hakim olamayan bir kadın tepkisini yüksek sesle dile getirdi. Gözü yaşlı kadın "barış istiyorum barış, bunlar kim bir avuç çapulcu..." diyerek tepki gösterdi.
Yaşlı bir vatandaş da göz yaşlarına hakim olamadı. İşçilere teşekkür eden yaşlı vatandaş: "Samsun'dan, Trabzon'dan Türkiye'nin her yerinden gelmiş işçiler olarak burada bir aradasınız, Allah sizden razı olsun" dedi...

Sloganlar ve duaların ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

TEPKİLER DEVAM ETTİ

Günün ilerleyen saatlerinde de duyarlı vatandaşların teröre tepkisi artarak devam etti.
Türk bayrağı gölgesinde milli hassasiyetler çerçevesinde gerçekleştirilen tepki yürüyüş ve mitinglerinin ortak noktası, terörle mücadelede artık kesin çözümün bulunması ve bölücülere hak ettikleri cezanın verilmesi.

HABERE AİT VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

www.youtube.com/watch

Editör: TE Bilişim