Trafikte sorumluluk bilincini artırmak amacıyla hayata geçirilen ''Trafikte Sorumluluk Hareketi'' projesi kapsamında hazırlanan ''Güvenli Taşıt Hareketi'' tırı yarın Yozgat'ta vatandaşlarla buluşarak, etkinlik yapılacak.

Tüvtürk'ten yapılan yazılı açıklamada, Ulaştırma Bakanlığı'nın koordinasyonunda, trafikte sorumluluk bilinci alanında çalışma yapan kurum ve kuruluşlar işbirliğinde, Tüvtürk'ün desteğiyle, trafikte sorumluluk bilinci geliştirmek amacıyla ''Trafikte Sorumluluk Hareketi'' projesinin hayata geçirildiği kaydedildi.

            Ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan trafik sorununun çözümü için her kesimden vatandaşa trafik sorumluluğu edindirmeyi hedefleyen projenin ticari araç sürücülerini ve halkı hedefleyen kolu olan ''Güvenli Taşıt Hareketi''nin 2011 yılı etkinlikleri kapsamında hazırlanan tırın yarın Yozgat Cumhuriyet Alanı'nda konuşlandırılacağı bildirildi.

            Açıklamada, ''Yozgatlılar, Cumhuriyet Alanı'nda oluşturulacak etkinlik alanında Güvenli Taşıt tırı ile en son 'Çocuklar Duymasın' dizisine misafir olan emniyet kemeri simülatörü, alkol gözlüğü gibi birçok uygulamayla, trafik kurallarına uymanın önemini bizzat yaşayarak görecek. Güvenli Taşıt tırında ödüllü bilgi yarışmaları düzenlenecek'' denildi. Etkinlik kapsamında Yozgat Şoförler ve Otomobilciler Odası ile işbirliği yapılarak, düzenlenecek eğitim toplantısında da, ticari araç sürücülerine ''Trafik işaretlerinin kazayı önlemedeki katkısı, araç muayenesi ve güvenliği, sorumluluğun bireye çekilmesi, trafik kurallarının günlük hayatta kullanımı'' gibi konularda eğitim verilecek. Eğitim programı Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Editör: TE Bilişim