Belediye Kültür Salonundaki kura çekiminde Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, TOKİ Satış Sorumlusu Hüseyin Ayhan, Sorgun Noteri Katibi Gülcihan Ünlüsoy ve konut başvurusu yapan vatandaşlar hazır bulundu.
     Kura çekimi öncesi Belediye Başkanı Ahmet Şimşek kısa bir konuşma yaparak, TOKİ evlerinde bu güne kadar gelinen süreci anlattı. Şimşek, Sorgun'un bu güne kadar TOKİ evlerine sahip olamamasının arazi yokluğundan kaynaklandığını dile getirdi. Şimşek, ''Elimizde TOKİ'ye ayıracak arazi yoktu. Ancak istimlak yoluyla arazi bulabildik. Buda inşaatın biraz gecikmesine neden oldu. Ancak, arazi sahiplerinin anlayışlı davranması nedeniyle istimlaki ucuza yaptık. Alt yapısını da belediyemiz üstlenince konutların maliyetini düşürebildik'' dedi.
     Diğer TOKİ konutlarında 2+1 dairelerin 75 metrekare üzerinden yapılırken Sorgun'da bu alanın brüt 85 metrekare olarak gerçekleştiğini kaydeden Şimşek, ''Şimdi burada bu alt gelir grubu için kura çekilişi yapılacak. Toplam 352 daire için 433 kişi başvuruda bulundu. Bu başvuru sahiplerinden 81 kişi yedek olacak. Ancak ben inanıyorum ki işin ödeme kısmına gelince bu asıl listede olan bazıları ayrılacak veya bir kısım başvuru sahibi dosyalarını tamamlamayacak ve bu sayede yedektekilerde konut sahibi olacak. Tüm bunlar gerçekleşmese bile, biz ikinci etap TOKİ konutları için başvurumuzu yapacağız ve o insanlarımızı da konutlarına kavuşturacağız'' diye konuştu.
     Belediye Başkanı Şimşek konuşmasının ardından ilk kurayı çekerek 1975 yılında Siirt ili Eruh ilçesinde teröristlerle girdiği silahlı çatışma sonrası şehit olan Halil Kılıç'ın ailesinin dairesini belirledi. Kuraya Şehit Halil Kılıç'ın kardeşi Yüksel Kılıç katıldı.
     Konut başvurusunda bulunan 4 gazi ve 26 özürlü içinde ayrı ayrı üçer kura çekilerek, şanslılar belirlenirken özürlüler ve gazilerden kurada ismi çıkmayanlar diğer toplu kuraya dahil edildi.
     Çekilen kura sonucunda gazilerden Yusuf Özbek adına annesi Fatma Özbek, Emrah Aslan, Ramazan Seyfi, engellilerden Şükrü Gündoğdu, Cemile Okcu ve Ahmet Soyucu'nun konutları belirlendi, ardından da diğer başvuru sahiplerinin kura çekimine geçildi.
     Kuralar sonucunda konutları belirlenen talihliler 23 Ağustos-17 Eylül tarihleri arasında evraklarını tamamlayacaklar. Bu tarihler arasında tamamlamayanların yerine yedek listeden başvuru sahipleri alınacak.

Editör: TE Bilişim