Türk Hava Kurumu (THK)Yozgat Şubesi Başkanı Hasan Coşkun ve yönetim kurulu üyeleri Yozgat Valisi’ni ziyaret etti. Coşkun, Yozgat Valisi’ne kentin havacılık sektöründe bir idol olması için gerekli yatırımların yapılmasında destek istedi. 

            THK Yozgat Şubesi Başkanı Hasan Coşkun projelerini ve isteklerini dile getirdiği ziyaretinde kurum olarak, Yozgat için havacılık adına birçok projelerinin olduğunu ve bunun en başında da Havacılık Meslek Yüksek Okulu’nun geldiğini belirtti.

            Coşkun, havacılık alanında Yozgat'ın çok ileri olmadığını ifade ederek yapılacak çalışmalar ile şehrin havacılık sektöründe öncülük yapabilecek düzeye geleceğini söyledi.

HAVACILIK MESLEK YÜKSEK OKULU 

            Gerçekleşen ziyarette havacılık okulu için Sorgun bölgesinden arsa tahsisi isteyen Coşkun; “Havacılık okulu hem istihdam hem de ilimizin tanımı için çok önemli kurum yetkililerimizin de uygun gördüğü Sorgun bölgesinde arazi bulduğumuz taktirde okulun ve havacılığın önemi Yozgat’ta daha çok kendini gösterecek” dedi.

            Yozgat Valisi projeyi inceledikten sonra bu konuda her türlü yardımı yapacağını dile getirerek Yozgat’ın havacılık alanında ilerlemesi için tüm desteği vereceğini söyledi.

            Daha sonra yamaç paraşütü içinde Çeşka Kalesi’nin onayını daha önce aldıklarını belirten Coşkun, Çeşka kalesi içinde asfalt istedi, eğer araçlarla bağlantı sağlanırsa Türkiye’nin hatta dünyanın birçok kentinden yamaç paraşütçülerinin geleceğini belirterek bu konuda da yardım istedi.

            İsteklerinin en kısa zamanda gerçekleştireceğini belirten Vali, projeleri inceleyelim, sonrasında Yozgat için ne faydalıysa ve nerede bize ihtiyaç duyulursa yardımcı olmaya çalışacağını, ilk olarak da asfalt konusunda destek sağlayacağını söyledi.

Editör: TE Bilişim