Ramazan ayının vazgeçilmesi hurma, üzüm, kayısı gibi ürünler haftalar öncesinden tezgahlardaki yerini aldı. Kent esnafı Ramazan bereketini bu ürünleri tezgahına taşıyarak yakalamaya çalışıyor.

            Yozgat’ta Ramazan hareketi bereketiyle birlikte yaşanıyor. İşte bunlardan bir tanesi. Tezgahlarda yer bulmaya başlayan hurma, üzüm, kayısı farklı kalite ve fiyatlarla her bütçeye hitap ediyor.

            Aydıncan Kuruyemiş de Ramazan bereketi yaşanan Yozgat esnaflarından. Haftalar öncesinden tezgahında Ramazan’da en fazla tüketilen ürünlere yer verdiklerini söyleyen Murat ve Mesut Aydın kardeşler, satışlardan oldukça memnun.

            Ramazan bereketinin tezgahlara hakikaten yansıdığını belirten Aydın Kardeşler, vatandaşın fiyatlardan esnafın da iş yoğunluğundan memnun olduğunu dile getirdiler.Murat ve Mesut Aydın kardeşler fiyatlar hakkında şu bilgileri verdiler: İran Hurması 5 TL, Medine Hurması 20 TL, sarı üzüm 6 TL, Kayısı şekerpare-çir 10 TL, siyah üzüm çekirdeksiz 8 TL, Kilis karası, Besni 10 TL.

            Bunun dışında Ramazanda rağbet gören bamya da kilogramı 60 TL’den satışa sunuluyor” dediler.

            Aydıncan Kuruyemiş Sahibi Murat ve Mesut Aydın kardeşler, tüm Yozgat halkına hayırlı ve bereketli Ramazan ayı temennisinde bulundular.

Editör: TE Bilişim