Yozgat’ta daha önce bağımsız belediye başkanlığına aday olan bir vatandaş üzerine Türk bayrağı takarak, şehir meydanında terörü protesto etti. Terörle mücadele etmek istediğini söyleyen vatandaşın protestosuna çevreden geçen vatandaşlar destek verdi.

Diyarbakır’da 13 askerin şehit olması ile sonuçlanan terör saldırısının ardından Yozgat’ta yükselen protestolara her gün bir yenisi daha ekleniyor. Cumartesi günü saat 13:30 sıralarında üzerinde Türk bayrağı sarılı olarak Cumhuriyet Meydanı’na gelen Bekir Korkmaz isimli vatandaş; “Yaşım 52, 4 çocuğum var. Gözü yumuk ölüme gitmeye hazırım. Yiyecek ekmeği düşünmüyorum” diyerek tepki gösterdi, teröristlerle savşmak istediğini söyledi.

            Çevredeki vatandaşların da desteği verdiği tek kişilik protestoyu yapan Bekir Korkmaz, her geçen gün riskin ve kaosun arttığını söyledi.

13 ŞEHİDİN ACISI YÜREĞİMİ YAKTI

            “Bu gün neciliği bensiz olan insanlar etten, sütten bahanelerle sokağa inip yakıp yıkmakta, polisimize, askerimize saldırı yapmakta, milli değerlerimizi harap etmekte” diyen Korkmaz, insanlara ‘nemelazımcı’ olmayın diye seslendi.

            13 askerin şehit olduğu haberini duyar duymaz Türk bayraklarını alarak, protesto etmek için şehir meydanına geldiğini belirten Korkmaz; “Vatanı, milletini, bayrağını seven insanların aşları, işleri tehlike altındadır.                            Bunlara nereye kadar nemelazımcı, vurdum duymaz kalacağız bilemiyorum. Bir Türk evladı olarak 13 şehidin acısı bağrımı yaktı. Duyar duymaz geldim, bayrağımı aldım meydana koştum.

            Bakıyoruz ki vatan için, millet için, bayrağı için, toprağı için karısından, çocuklarından uzak yıllarını terörle mücadeleye, devletin bölünmez bütünlüğüne, bayrağına, ezanı için mücadele eden insanlar cezaevlerine dolduruldu. Bir takım eşkıyalar, vatan hainleri cezaevinden çıkarılarak Yüce Türk Meclisi’ne sokuldu. Devletin onurlu etiketi yakalarına takıldı. Asker, polis himayesine verildi.

            Dokunulmazlıklar arttı. Benim tüyü bitmedik mazlum yetimimin hakkı bunlara verilmektedir” dedi. 

BAŞBAKAN

SESLENDİ

            Başbakana da seslenen Korkmaz; “Sizin milli duygularınızdan, hassasiyetinizden şüphem yok, amma ya söylediğiniz gibi olun ya da durduğunuz gibi durun” dedi.

            Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i Türk milletinin Türk bayrağına kanlarıyla renk verdiğini hatırlatan Korkmaz; “Benim ecdadım bu memleket için bu bayrağa Kürdü, Lazı, Çerkeziyle renk verdik. Ama açılım adı altında bunların işkembesini siz genişlettiniz.

            ABD bir askeri için binlerce insanın tepesine bomba yağdırıyor. Askerine, polisine sahip çıkamıyorsan ya orada oturma ya da gereğini yap diyorum” diye konuştu.

ÖLMEYE HAZIRIM

Korkmaz, terörle girilen mücadelede savaşmaya hazır olduğunu söyledi.

            “Eğer siz aciz kalıyorsanız çağırın, çağrınıza cevap verecek nice Türk evladı ana kuzuları var, bizler hazırız” diyen Korkmaz; “Yaşım 52, 4 çocuğum var. Gözü yumuk ölüme gitmeye hazırım. Yiyecek ekmeği düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim