Çekerek İlçe Tarım Müdürü Mustafa Geze, devlet destekli tarım sigortasının kapsamının genişlediğini bildirdi.
     Geze, yaptığı yazılı açıklamada, üreticilerin ürünlerini sigortalatırken çiçek döneminin de sigorta kapsamına alınması yönündeki talepleri doğrultusunda açıkta yetiştirilen meyve bahçelerinin çiçek döneminin de don riski kapsamına alındığını söyledi.
     Mustafa Geze, açıkta yetiştirilen ve sigorta kapsamına alınan meyvelerde çiçeklenme dönemi dolayısı ile sigorta paketindeki diğer riskler hariç sadece don riskinde çiftçiye devlet tarafından prim desteği verileceğini, üreticilerin sigorta süresinin kısıtlı olmasını da dikkate alarak, en kısa zamanda ürünlerini, seralarını sigortalatmaları gerektiğini kaydetti.
EĞİTİM ÇALIŞMALARI
     Çekerek İlçe Tarım Müdürü Mustafa Geze, ilçe merkezi dahil olmak üzere bütün köylü vatandaşı bilinçlendirme çalışmalarının hız kesmediğini, Çeltek, İkizce, Özükavak, Kayalar, Kuruçay, Kavakalan köylerinde eğitim toplantılarını tamamladıklarını, diğer köylerde de eğitim toplantılarına devam edileceğini bildirdi.
     Eğitim toplantılarının 30 Nisan tarihinde tamamlanacağını anlatan Geze, ''Eğitim seminerleri Ziraat Mühendislerimiz Sadet Tosunoğu, Serdar Ertekin, Banu Arslan, Murat Yiğit tarafından köylere gidilerek verilmektedir. Bu bilinçlendirme çalışmalarımız bütün köylerimize verilmesi planlanmıştır'' diye konuştu.
AKDAĞMADENİ'NDEKİ ÇALIŞMALAR
     Akdağmadeni İlçe Tarım Müdürü Musa Kazak, tarımsal üretimde kullanılan iş gücünün hava şartları nedeniyle durgun dönemde olduğunu belirterek, eğitim faaliyetlerine hız verdiklerini söyledi.
     ''Çiftçiye yerinde hizmet ve yerinde eğitim'' anlayışını ile sorunlara yerinde çözüm bulmaya çalıştıklarını ifade eden Kazak, ''Seminerlerde bölgemiz tarım faaliyetlerini ilgilendiren tarımsal destekler, bitki ve hayvan hastalıklarıyla mücadele, gıda güvenliği, tarım sigortası, hayvan besleme konularında genel bilgiler aktarılmaktadır'' dedi.
SORGUN’DA ÇİFTÇİ EĞİTİMİ
    Sorgun İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri köy ve beldelerde ''Çiftçi Eğitim toplantılarına'' devam ediyor.
    Sorgun İlçe Tarım Müdürü Murat Türkmen, yaptığı yazılı açıklamada, ilçe genelinde kış ayları içerisinde 52 belde ve köye yönelik hazırlanan eğitim toplantıları çerçevesinde bugüne kadar 47 köyde bin 400 çiftçiye eğitim verildiğini söyledi.
    Tümken, yapılan toplantılarda çiftçilere çeşitli bitki ve hayvan hastalıkları, meyvecilik, ayçiçeği, kabak, karpuz yetiştiriciliği, tarımsal desteklemeler, anız yangınları, toprak analizleri, arıcılık gibi çeşitli tarımsal konularda bilgiler verdiklerini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim