Yozgat'ın 11 ilçesine tarım arazilerinde çalışan mevsimlik tarım işçileri için prefabrik tuvalet, banyo, su deposu, bulaşık yıkama yeri ve çadır kuruldu.

     Yozgat Valisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yozgat'a her yıl Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden çok sayıda mevsimlik tarım işçisi geldiğini, gelen bu işçilerin çalıştıkları arazilerin yakınına kurdukları çadırlarda yaşadıklarını belirtti.

    Yozgat Valisi, mevsimlik tarım işçileri için, Türkiye'nin en modern yerleşim alanlarından birinin oluşturulduğunu işaret ederek, ''İşçilerin tuvalet, banyo ve barınma amaçlı çadırlara ihtiyaç duydukları tespit edildi. Bu konuda hazırladığımız proje Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca uygun bulundu'' dedi.

     Yozgat Valisi, Yozgat Osmanpaşa beldesinin yanı sıra, Akdağmadeni Oluközü beldesi, Boğazlıyan, Çandır, Çayıralan, Saraykent Dedefakılı beldesi, Sarıkaya, Sorgun Gedikhasanlı Beldesi, Şefaatli, Yerköy Sekili beldesi, Yenifakılı'da 11 adet çok amaçlı taşıyıcı panel sistemin yapım çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

     Mevsimlik tarım işçileri için oluşturulacak yerleşim alanlarının tamamlanması amacıyla yürütülen çalışmaların yoğun olarak sürdürüldüğünü kaydeden Yozgat Valisi, ''Her bir tesiste ikamet çadırı, su deposu, aydınlatma kuleli jeneratör, kadın ve erkeklere ayrı olmak üzere tuvalet, banyo ve bulaşık yıkama ünitesi olacak'' diye konuştu.

     Mevsimlik gezici tarım işçilerinin çalışma ve sosyal hayatlarının iyileştirilmesi amacıyla yaptırılan tesislerle tarım işçilerinin hayat şartlarının kolaylaşacağını ifade eden Yozgat Valisi, şöyle konuştu:

     ''Geleneklerimize göre misafirler baş tacı edilerek en iyi şekilde ağırlanır. Gelen işçilerde bizim misafirlerimizdir.

            Bu nedenle ilimize gelecek tarım işçilerinin rahat edebilmeleri için sağlık, besleme, barınma, temizlik, dinlenme gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, Türkiye'nin en modern yerleşim alanlarını kuruyoruz.''

     Yozgat Valisi, Yozgat'a gelen tarım işçilerin daha çok mercimek, nohut, ve şeker pancarı toplamak için geldiklerini de sözlerine ekledi.

 

Editör: TE Bilişim