Akdağmadeni ilçesinde, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

            Belediye Kültür Merkezindeki toplantıda SGK İl Müdürü Duran Cesur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Göçürücü, Orman İşletme Müdürü Uğur Efe, banka müdürleri, bazı kurum amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

            Akdağmadeni Sosyal Güvenlik Kurumu Müdür Vekili Bilal Keskin toplantıda katılımcılara bilgi verirken, 16 Mayıs 2006 tarihi itibariyle SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı'nın tek çatı altında toplanarak, Sosyal Güvenlik Kurumu olarak birleştirildiğini hatırlattı.

            Keskin, 1 Ekim 2008 tarihi itibariyle Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunun yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, ''25 Şubat 2011 tarihi itibariyle ise 6111 sayılı Kanun çıkarılmış. Bu kanun ile birlikte sosyal güvenlikte bazı değişiklikler yapılmıştır'' dedi.

            Keskin, 1 Ocak 2012 tarihi itibariyle Genel Sağlık Sigortasının zorunlu hale gelecek olmasıyla birlikte, Yeşil Kart uygulamasının da aynı tarih itibariyle Sosyal Güvenlik Kurumuna devredileceğini bildirdi.

            Keskin, şöyle konuştu:

            ''2008 yılında çıkan kanunla birlikte daha önce 90 gün SSK, 240 gün BAĞ-KUR primi ödenmesi halinde sağlıktan faydalanılabilirken, bu kanun ile birlikte 30 gün prim ödenmesi halinde genel sağlık sigortası kapsamında faydalanılabilmektedir.

            Genel Sağlık Sigortası uygulaması zorunlu hale gelmesiyle kurumumuz resen tescile mahal vermeden vatandaşlarımızın bilgi sahibi olmaları, hiçbir sosyal güvenceleri yok ise hemen Merkez Müdürlüğümüze veya Kaymakamlık (Yeşil Kart bürosuna) müracaatlarını yaparak, gelir tespitlerini yaptırıp, tescillerini yaptırmaları gerekmektedir. Aksi taktirde resen tescil yapılması halinde, asgari ücret tutarında idari para cezası uygulanacaktır.''

Editör: TE Bilişim