Akdağmadeni Namık Kemal İlköğretim Okulunda okul meclisi öğrenci başkanlığı  seçimi yapıldı.
    Namık Kemal İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı İzzet Ünal, öğrenciler arasında demokrasi bilincinin oluşturulmasını sağlamak ve demokrasi kültürünü toplumun her kesimine yaymak amacıyla ''Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri'' projesi çerçevesinde yapılan öğrenci başkanlığı seçiminin tamamlandığını söyledi.
    Namık Kemal İlköğretim Okulunda kurulan 2 sandıkta 615 oy kıllanıldı. 5 oyun geçersiz sayıldığı seçimde oyların 274'ünü alan Cihan Öten okul meclisi öğrenci başkanı seçildi.
    Cihan Öten, demokratik bir ortamda gerçekleştirilen seçime katılan tüm arkadaşlara teşekkür ederek, onları en iyi şekilde temsil edeceğini belirtti.
ÇEKEREK'TEKİ
SEÇİMLER İLGİ GÖRDÜ
    Çekerek ilçesinde de Anadolu Lisesi öğrencileri temsilcilerini seçmek için sandık başına gitti.
    Anadolu Lisesi öğrencilerinden Osman Yetimoğlu, Hilal Daşlıca, Kübra Baş, Mehmet Yıldırım, Burhan Şahin, Bekir Sülün okul temsilciliği için aday oldu. Okulda kurulan sandıklara öğrencilerin oylarını kullanmalarının ardından oyların sayımına geçildi.
    11 TMA sınıfından Bekir Sülün geçerli oyların 49'unu alarak Anadolu Lisesi Öğrenci temsilcisi seçildi. Okul temsilcisinin seçilmesinden sonra konuşan Okul Müdürü Hasan Ölmez, bu tür etkinliklerin demokrasi bilinci ve kültürünün yerleşmesi açısından önemli olduğunu söyledi.
    Ölmez, ''Öğrencilerimiz kendi temsilcilerini seçme açısından bir sınav verdiler. Gayet demokratik bir ortam içerisinde geçen seçim sonucunda Bekir Sülün adlı öğrencimiz, ilçede yapılacak seçimlerde okulumuzu temsil etme hakkı kazandı'' dedi.
ÖĞRENCİLERİN
TEMSİLCİ SEÇİMİ
    Sorgun ilçesinde Türk Telekom Anadolu Lisesi öğrencileri, temsilcilerini seçmek için sandık başına gitti.
     Türk Telekom Anadolu Lisesi öğrencilerinden Erdem Özmen, Hüseyin Tek, Edanur Murat ve Turgut Çelik okul temsilciliği için aday oldu.
     Okulda kurulan sandıklara öğrencilerin oylarını atmasından sonra sandıklar kapandı. İşlemlerin ardından oyların sayımına geçildi.
     10-B sınıfından Erdem Özmen geçerli oyların 153'ünü alarak Türk Telekom Anadolu Lisesi Öğrenci Temsilcisi seçildi.
     Okul temsilcisinin seçilmesinden sonra konuşan Okul Müdürü İzzet Ünlü, bu tür etkinliklerin demokrasi bilinci ve kültürünün yerleşmesi açısından önemli olduğunu belirtti.
     Ünlü, ''Öğrencilerimiz kendi temsilcilerini seçme açısından bir sınav verdiler.
    Gayet demokratik bir ortam içerisinde geçen seçim sonucunda Erdem Özmen adlı öğrencimiz, ilçede yapılacak seçimlerde okulumuzu temsil etme hakkı kazandı. Kendisini kutluyorum ve başarılar diliyorum'' dedi.
Editör: TE Bilişim