Saadet Partisi (SP) eski Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'la başlayan istifa furyasına Yozgat teşkilatları da katıldı. Üç ilçe başkanı dışında bütün teşkilatların partiden istifa ettiğini duyuran Saadet Partisi eski Genel Sekreteri Kazım Arslan, 25 Ekim'e kadar yeni partinin kuruluş dilekçesinin verileceğini açıkladı.
    Türkiye genelinde istifa eden Saadet Partisi Teşkilat sayısı 53'e yükseldi. Yozgat il, merkez ilçe ve 10 ilçe başkanlarının yöneticileri ile, 3 ilçenin de yine yönetim kurulu ile aldığı istifa kararı Cumartesi günü düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna deklare edildi.
    SP İl binasında bir araya gelen SP eski Genel Sekreteri ve Yozgat eski milletvekili Kazım Arslan, İl Başkanı Şahin Kılıç, il ve ilçe teşkilat mensupları istifa kararını açıkladılar.
SAADET PARTİSİ ÇATIŞMA
SİYASETİ ÜRETEMEZ
    Numan Kurtulmuş ile birlikte istifa kararı alan Saadet Partisi kurmaylarından Kazım Arslan, Türkiye'yi kavgadan, gerilimden, çatışmadan uzak tutma siyaseti üreten ve tavsiye eden Saadet Partisi'nin kendi içinde kavga ve çatışmaya dayalı bir siyaseti sürdürmesin mümkün olmadığını düşünerek istifa kararı aldıklarını söyledi.
    “Bu sebeple de bu parti içerisinde kalarak sürekli kavga etmek yerine, enerjimizi sürekli kavgayla ve gerilimle tüketmek yerine Türkiye'ye, milletimize daha faydalı olabilmenin yollarını aradık ve bu düşünceden hareketle Saadet Partisi'nde siyaset yapma durumuna son noktayı koymuş olduk” diyen Arslan, 1994 yılından Refah Partisi'nde siyasete başlayan bir siyasetçi olarak istifa kararından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
    Arslan şöyle konuştu: “Genel Başkanımız Numan Kurtulmuş ile birlikte istifa kararımızı verdik ve istifa ettik. Bizim için de zor neden zor. Yıllardır sürdürüle geldiğimiz idealler var. Ama tesellimiz şudur ki dün ne söylüyorsak bu gün de aynı şeyi söylüyoruz, aynı şeyi söylemeye de devam edeceğiz. Dün de yeniden büyük Türkiye diyorduk, dün de yaşanabilir bir Türkiye diyorduk, dün de adil bir paylaşımın olduğu bir dünya sistemi diyorduk, herkes için özgürlük, herkes için refah, herkes için adalet diyorduk. Yine bu ilkeler doğrultusunda ama bir başka çatı altında siyaset yapmaya devam edeceğiz.
    Bu da bizim aynı idealleri devam ettirme noktasında da tabiî ki içimizin rahatlığıdır. İnşallah verdiğimiz bu kararın bizler için de milletimiz için de hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz” dedi.
    Kazım Arslan, 25 Ekim tarihinde Numan Kurtulmuş genel başkanlığındaki yeni partinin kuruluş dilekçesinin verileceğini söyledi.
İSTİFA EDEN YOZGAT
TEŞKİLATLARI
    Partiden istifa eden SP eski İl Başkanı Şahin Kılıçarslan da açıklamasında 11 Temmuz'da yapılan Büyük Kongreden sonra partinin yaşanan huzursuzlukları dikkat çekti.
    Numan Kurtulmuş başkanlığında yakalanan başarının hemen seçimlerin öncesinde ve tam da referandum sürecinde ortaya çıktığını vurgulayan Kılıçarslan; “Yapılan bu planlı çalışmaların bir takım derin güçler tarafından provoke edildiği herkesin malumudur. Referandum sürecinde açıkça 'evet' yönünde oy kullanacağını beyan eden bir lider her türlü tahrik, tehdit ve fiziki tacize varan eylemlere maruz kalmış ve referandum sürecinde etkin bir kampanya yapması engellenmiştir. Yaşanan bu gelişmeler sonucunda istifa etmek durumunda bırakılmıştır. 
    Yaşamak zorunda bırakıldığımız kavga ve gürültü ortamında, milletimizin arzu ve beklentileri doğrultusunda daha fazla siyaset yapabilme imkanı kalmadığından Saadet Partisi'nden istifa ediyoruz.
    Ve bundan sonraki süreçte, siyasi otoriteler tarafından gelecek 10 yılın lideri olarak kabul edilen Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un Türk siyasi hayatında başlatacağı yeni medeniyet inşası hareketinde bir gönül eri olarak yer alacağımızı kamuoyuna saygıyla arz ediyoruz.”
SP'DEN İSTİFA EDEN
 TEŞKİLATLAR
    SP eski İl Başkanı Şahin Kılıçarslan açıklamasında partiden istifa eden teşkilatlar hakkında şu bilgileri verdi: “İstifa eden ilçeler Yozgat il teşkilatı ve yönetimi, hanım ve gençlik kolları ve üyeleri, merkez, Yerköy, Şefaatli, Boğazlıyan, Yenifakılı, Aydıncık, çekerek, Çandır, Çayıralan İlçe Başkanları ve Teşkilatları, Sorgun Sarıkaya ve Akdağmadeni teşkilat yöneticileri ve üyeleri.”

Editör: TE Bilişim