Akdağmadeni İlçe Müftüsü Nasuf Yaylagül, 11 ayın sultanı Ramazan ayının yardımlaşma ayı olduğunu, zekat ve fitrelerin, her türlü yardımın fakirlere verilerek, onların sevindirildiğini, sıkıntılarının hafifletildiğini bildirdi.

     Yaylagül, yaptığı yazılı açıklamada, Müslümanların, evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan mübarek Ramazana kavuştuğunu, Ramazanın ayrı heyecanlara vesile olduğunu kaydetti.

     Yaylagül, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

     ''Bizleri çok feyizli ve bereketli olan Ramazan ayına kavuşturan yüce Allah'a binlerle hamd, onun sevgili Resulüne de salat ve selam olsun.

            Ramazan ayının diğer aylara göre üstünlüğü, bu ayda insanları karanlıktan aydınlığa, delaletten hidayete kavuşturan yüce kitabımız Kur'anın bu ayda indirilmeye başlanmış olması ve bu ayın içerisinde bin aydan daha hayırlı olan mübarek 'Kadir Gecesi'nin bulunmasıdır.

            Ramazan ayı, oruç ayıdır. Bu aya sağlıklı olarak erişen Müslümanlar oruç tutacaklar. Bu ay yardımlaşma ayıdır, bu ayda zekat ve fitrelerimizi, her türlü yardımlarımızı fakir kardeşlerimize vermekle onları sevindirir, sıkıntılarını hafifletiriz. Bu ayda diğer zamanlardan farklı olarak teravih namazlarını kılar camilerimizde apayrı heyecan yaşarız.

            Sevgili Peygamberimiz, faziletine inanarak sevabını Allah'tan umarak bu ayda oruç tutanların ve teravih namazı kılanların günahlarının bağışlanacağı müjdesini vermiştir.''

     Müftü Yaylagül, son altı yıldır Merkez Haseki Caminde kılınan teravih namazının hatimli kıldığını bildirerek, bu güne kadar Kur'an öğrenemeyen, Kur'an okumayı bilmeyenler için hatimli teravih namazının fırsat olduğunuz sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim