Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Çekerek Devlet Hastanesi'ne başvuru yapan hasta sayısında artış meydana geldiği bildirildi.

     Başhekim Dr. Turgay Kara, yaptığı açıklamada, Ramazan ayının gelmesi ile birlikte hastalıkları olan vatandaşların, iftar sonrasında, hastanelerin polikliniklerini doldurduğunu söyledi.

     Kara, özellikle mide ağrısı ve yüksek tansiyon vakaları ile hastaneye akın eden vatandaşları, iftarda mideye aşırı yüklenmemeleri konusunda uyardı.

     Kara, ''Hastanemiz Çekerek, Aydıncık ve Kadışehri bölgesindeki en büyük hastane olması nedeniyle biraz yoğunluk yaşanıyor. Ancak bütün yoğunluklara rağmen olması gerekenin üstünde hizmet vermekteyiz'' dedi.

     Ramazan ayında diğer aylara oranla beslenme alışkanlıklarında gün içerisinde değişiklikler olduğunu belirten Kara, ''Özellikle iftardan sonra yüksek tansiyonu ve mide ağrısı olan hastalar bize başvuruyorlar.

            Bu gibi rahatsızlığı olan hastaların beslenmelerine dikkat etmeleri ve kontrollere gelmeleri gerekmektedir. Oruç tutup tutmamaları konusunda hekim arkadaşlardan destek almalarında fayda var'' diye konuştu.

     İftar sonrasında acil ve polikliniklerde hasta sayısının arttığını dile getiren Kara, polikliniklerde günde 600 hastanın muayene edildiğini kaydetti.

Editör: TE Bilişim