Mirac Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Ülkü Ocakları Başkanı Kenan Filik; “Mi'rac;“Yukarı çıkmak, yükselme aracı, yükselme yeri gibi anlamlara gelir.” Yüce Rabbimiz, bu gecede, Peygamberimize mülkündeki kudretini ve tasarruflarını, varlık âleminin insanın idrak ve müşahede gücünün ötesindeki sırlarını yakından göstermiş birçok lütuf ve ihsanını tecelli ettirmiştir” dedi.
    Filik; “Mi'rac hadisesi Hicret'ten bir yıl önce (Miladi 621 yılında) vuku bulmuştur. İki safhada gerçekleşen Mi'rac hadisesinin ilk bölümünde Cebrail (a.s.), Cenab-ı Hakk'ın izni ile Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (a.s.)'i, "Burak" adı verilen bir binek vasıtasıyla, Mekke'deki Mescid-i Haram'dan Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya götürdü.
     Rasulullah'a, meleklerin dahi aşamadığı sınırlardan ileri geçmeye müsaade olunmuş ve Cenab-ı Hakk'ın huzuruna çıkmıştır.
    Mi'rac olayının, Müslümanlar için en önemli sonuçlarından birisi hiç şüphesiz, namazdır. Namaz mü'minlere bir Mi'rac hediyesidir.
    Nasıl ki, Sevgili Peygamberimiz (s.a.s) Mi'rac'ta, arada hiç bir vasıta olmaksızın Allah'la buluştu ise, mü'min de namazda vasıtasız olarak doğrudan Rabbinin huzuruna çıkma imkânına sahiptir. Onun içindir ki, Sevgili Peygamberimiz "Namaz mü'minin mi'racıdır" buyurmuştur. Bundan dolayı bir mü'min, huşu ile Kılmış olduğu namazları ile Rabbi ile irtibatını sağladıkça, namaz onun için Mi'rac olacak, namaz sayesinde her türlü kirden aranacak ve Hakk'a yol bulacaktır.
    Miraç gecesi, Allah'ü Teala tarafından Sevgili Peygamberimize Bakara Suresinin son iki ayeti (Amenerrasulu) ile “Allah'a şirk koşmayan müminlerin cennete girecekleri” müjdesi verilmiştir. O halde bu mübarek geceyi gaflet içerisinde geçirmemeli, vahyedilen üstün gerçeklere kulak vermeli, çoluk çocuğumuza bu gecenin anlam ve önemini öğretmeli, çevremizdeki yoksullara ve kimsesizlere yardım ellerimizi uzatmalıyız.
    Bu gecede namaz kılmalı, Kur'an okumalı ve Allah'tan af ve bağışlanma dilemeliyiz. Annemizi, babamızı ve büyüklerimizi ziyaret edip ellerini öpmeli ve dualarını almalıyız. Ebediyete intikal etmiş olanlarımızı rahmetle anarak ruhlarını şad etmeliyiz. Dostlarımızla tebrikleşmeli, sevgi ve saygı duygularımızı perçinlemeliyiz. Dargınlık ve kırgınlıkları ortadan kaldırarak; birlik ve beraberlik, sevgi ve kardeşlik şuurunu geliştirmeliyiz.
    Bu vesile ile Yozgat Ülkü Ocakları olarak manevi hayatın ihmaliyle daralan kalplere, bunalan ruhlara ve sıkışan hayatımıza huzur getirmesi dileğiyle Miraç kandilinizi kutluyoruz, tüm Türk ve İslam alemi için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan Niyaz ediyoruz.”   
Editör: TE Bilişim