Milliyetçi Hareket Partisi Sorgun İlçe Başkanlığı 12 Haziran seçimlerine kadar ki süreç için çalışmalarını yürüteceği seçim irtibat bürosunu düzenlenen görkemli ve kalabalık katılımlı bir törenle açtı.

            MHP’nin Sorgundaki Seçim Bürosu açılışına Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Yozgat Milletvekili ve adayı Mehmet Ekici, Sadir Durmaz, Mehmet Ali Çakır ve Nevzat Kemal Adıbelli ile çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

nHaberi 3’te

            MHP Sorgun İlçe Başkanı İlker Gören yaptığı açılış konuşmasında AKP iktidarının her konuda bütün Yozgat'ı olduğu gibi Sorgunluları da kandırdığını, verilen sözlerin yerine getirilmediğini ve 12 Haziran tarihinin bu anlamda hesap günü olacağını söyledi.

            Daha sonra milletvekili adayları sırasıyla söz aldı. Adaylardan Nevzat Kemal Adıbelli üç hilalli bayrak altında görev almanın büyük bir şeref olduğunu, bir milletvekili adayı gibi değil bir dava eri gibi partisine hizmet etmeye çalıştığını, yapılacak seçimlerde Yozgatlıların iktidara gerekli dersi vereceğini belirtti.

            Daha sonra söz alan Mehmet Ali Çakır, Yozgat'ın geri kalmışlık yönüyle bu dönemde bir adım öne çıktığını, istikrarlı bir şekilde göç verdiğini ve küçüldüğünü, buna rağmen AKP'nin "İstikrar sürüsün, Yozgat büyüsün" sloganıyla Yozgatlılardan oy isteyecek kadar yüzsüzleştiğini, ama yaşananları bütün Yozgatlıların çok iyi anladığını ve  buna bir daha müsaade etmeyeceğini söyledi.

            Çakır, bu seçimin bir tarafta bin yıllık kardeşliğimizin devamın, ülkemizin bölünmez bütünlüğünün, diğer tarafta ise ayrışmanın, bölünmenin oylanacağı bir seçim olacağını; Sorgunlular’ın,Yozgatlılar’ın ve Yüce Türk Milletinin ise ayrışma ve bölünmeye asla izin vermeyeceğini belirtti.

            Milletvekili Adayı Sadir Durmaz ise özellikle tarım ve hayvancılık şehri olan Yozgat ve Sorgun'da çiftçinin nasıl perişan edildiğini, buğday, şeker pancarı gibi ürünlerin fiyatı yerinde sayarken mazot, gübre fiyatlarının 3-4 kart arttığını, hayvancılığın bitme noktasına geldiğini söyledi.

            Durmaz, Cumhuriyet tarihinde ilk defa kurban bayramında kurbanlık ithal edildiğini ve AKP iktidarının bütün bunlara göz yumduğunu ileri sürdü.

            Son olarak söz alan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili  Mehmet Ekici ise Sorgunlulardan ve Yozgatlılardan son dokuz yılın bir muhasebesini yapmalarını, Türkiye'de yaşananları gözlerinin önünden tekrar geçirmelerini ve akıl ve vicdanları arasında bir köprü kurarak bu seçimde kararlarını ona göre vermelerini istedi.

            Türkiye'nin yangın yerine döndüğünü,Doğu ve Güneydoğu ile beraber İstanbul'un göbeğinde terör estirildiğini, teröristlerin son dönemde aldıkları cesaretle Anadolu'nun göbeği Kastamonu'ya gelecek kadar, burada bir polisimizi şehit edecek kadar yoldan çıktığını Başbakanın ise bütün bunlara sessiz kalışına anlam veremediklerini belirtti.

            Ekici, AKP milletvekili adaylarına ve Başbakan'a çağrıda bulunarak bugün konuşmaktan korktukları, ama seçim sonrası gündeme getirmeyi düşündükleri anayasa değişikliği ile ilgili projelerini açıklamalarını, bunu Türk milletinin bilmeye hakkı olduğunu söyledi.

            İmralı Canisi ile AKP hükümetinin doğrudan temas halinde olduğunu iddia eden Ekici, bu işin raydan çıktığını, bölücübaşı ve onun siyasi uzantılarının "Türkiye'ye bir Başbakan yetmez" diyecek kadar pervasızlaştığını ifade etti.

            Ekici "Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Türk Milletinin geleceği, evlatlarımızın, torunlarımızın yaşayacağı bu vatanın bölünmez bütünlüğü için canımız pahasına mücadeleye devam edeceğiz" dedi.Daha sonra yapılan dua ile seçim karargahının açılışı yapıldı.

 

Editör: TE Bilişim