Çekerek İlçesi’nde önceki gün etkili olan yağmur ve dolu bazı köylerde maddi zarara neden oldu.

            Yağmur ve dolunun en fazla zarar verdiği köyler arasında Koyunculu Köyü yer alıyor. Yağan yağmurlar ve dolu bir çok evin, ahırın, bahçenin, bağın, ve yolların zarar görmesine neden oldu.

            Koyunculu köylülerinin yaralarını sarmak için Çekerek Kaymakamı Servet Gün, köye giderek incelemelerde bulundu. Zararların karşılanması konusunda gerekenlerin yapılacağını belirten Gün; “Zarar gören bölgelerde incelemelerimiz sürüyor. Köy muhtarı Zeki Ceylan ile birlikte köyün durumunu inceliyoruz zarar gören yollarda çalışmalar hemen başlatıldı köy yollarında giriş çıkışlarda eksiklikler giderildi” dedi.

            Köy muhtarı Zeki Ceylan, aralıksız iki saat kadar yağan sağanak yağmur ve dolu yüzünden köyün belli kısımlarının harabeye döndüğünü, köy merkezinde bulunan yolların kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

            Bir çok ev ve bahçe duvarı zarar gördüğü, mahsullerin el emeği mahsullerin yağmur ve dolu yüzünden sel sularına karıştığını, kanalizasyon borularının yerlerinden söküldüğünü söyleyen Muhtar Ceylan, 150 haneli, 800 nüfusa sahip köyde zararın büyük olduğunu, giderilmesi noktasında devlete güvendiklerini söyledi.

Editör: TE Bilişim