İl Özel İdaresi’nin köylerde yürüttüğü alt yapı çalışmaları geçtiğimiz hafta yapılan iki ihale ile devam etti. 96 köyün kanalizasyon şebekesi için malzeme alımı yapan İl Özel İdaresi, ayrıca bir köye de köprü yapma kararı aldı. Alt yapısı biten köylerin kilit parke taşlarla döşeneceği bildirildi.

İl Özel İdaresi’nin Köylere Hizmet Götürme Birliği marifeti ile il merkezi ve ilçelere bağlı köylerde yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde 2011 yılı programı kapsamında 96 köyün kanalizasyon yapımı için gerekli olan malzeme ihalesi ile Aydoğan Köyü’ne yapımı planlanan köprü yapım işi ihale edildi.

            Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı, Vali Yardımcısı Salih Gelgeç, İhale Komisyonu üyeleri ve Birlik Encümenleri Ümit Şahbaz, Halil Türkmen, Köseyusuflu Köyü Muhtarı Mehmet Özel, Büyükmahal Köyü Muhtarı Yılmaz Deniz, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Ahmet Açıkyürek ve Birlik Saymanı Hatice Uygur’un katılımı ile iki ihale yapıldı.

            İlk olarak il merkezi ve ilçelerden 96 köyün kanalizasyon şebekesi yapımı için malzeme alımı ihale gerçekleştirildi. Karse boru ve büz alım ihalesinin ardından Aydoğan Köyü’ne yapımı planlanan köprü yapım işi ihalesi tamamlandı.

ALT YAPISI BİTEN KÖYLERE KİLİT

PARKE

            Köylere Hizmet Götürme Birliği marifeti ile köylerde yürütülen alt yapı kanalizasyon çalışmalarının tamamlanması halinde köylerin kilit parke taşlarla kaplanacağı bildirildi.

            Şuana kadar ihalesi yapılan 96 köyden 51’inin kanalizasyon yapımı işi gerçekleştirildi. Önümüzdeki yıllarda da kalan 45 köyün tamamlanması planlanıyor.

Editör: TE Bilişim