Bu yıl olması gerekenden daha geç gelen kış mevsiminin kendini göstermesiyle sürücüler lastik tamircilerinde soluğu alıyorlar.
    Aracının lastik bakımlarını yaptırmak üzere gelen vatandaşlardan Ahmet Başol,” İşimizden dolayı sürekli araç kullanıyoruz ve artık yazlık lastiklerimizi söktürüp kışlık lastik  taktırmak için buraya geldik. Kar yağdığında madur olmamak için bu işimizi erkenden yaptırarak daha sonra sorun yaşamak istemiyoruz” dedi.
    İşletme sahibi Ali Möhür ise yılların verdiği tecrübe ile müşterilerinin isteklerini yerine getirmeye onları mağdur etmemeye çalıştığını söylüyor.
Tedbir elden takdir Allah’ tan
    Yıllardır bu mesleği yaptığını söyleyen Ali usta,” Normal şartlarda eğer bir araca biniliyorsa o aracın yerle muhattabı olan tek bölge olan lastiklere dikkat edilmesi ve periyodik olarak bakımının yaptırılması gerekiyor. Vatandaşlarımızda kış mevsiminden dolayı artık yazlık lastiklerini söktürüp kışlık ve kar tipi lastiklere geçişi yapıyor. Aksi takdirde şu günlerde kar yağmasa dahi geceleri ıslak yollar dona çekiyor ve yazlık lastiklerle yola çıkılıncada kazalar meydana geliyor. Bu sebepten vatandaşlar tedbir lastikçiden takdir Allah’ tan deyip geliyor kış öncesi lastik bakımlarını yaptırıyor.
Editör: TE Bilişim